Prošli životi
Past Lives (2023.)
Redatelj: Celine Song
Glume: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 105 min.
Država: SAD, Južna Koreja
Distribucija: MCF

Sadržaj:
Nora i Hae Sung prijatelji su iz djetinjstva, razdvojeni nakon što je Norina obitelj iz Južne Koreje preselila u SAD. Dvanaest godina kasnije stupit će u kontakt preko Facebooka, nakon čega će se upustiti u netipičan ljubavni odnos, koji će se protegnuti desetljećima i kontinentima.
Prošli životi Celine Song jedan su od kritičarskih miljenika prošle godine: riječ je o izrazito komleksnoj ljubavnoj drami, u kojoj se pitanja ljubavi i identiteta razmatra iz perspektive migracija i sudara različitih kultura. Majstorski režirana, napisana i odglumljena, ova moderna ljubavna priča za Oscara se natječe u kategorijama najboljeg filma i originalnog scenarija.

Prošli životi – Movie Site
Past Lives – IMDb


Škola Čarobnih Životinja 2
Die Schule der magischen Tiere 2 / School of Magical Animals: Part 2 (2022.)
Redatelj: Sven Unterwaldt Jr.
Glasovi: RINA RADMILOV, MARTA SIMIKIĆ, LORA SIMIKIĆ, JAN KOVAČIĆ, GORAN MALUS, NOA ZELENKO, MAGIC LEON, DRAŽEN BRATULIĆ, LANA BLAĆE
Žanr: avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 103 min.
Država: Njemačka
Distribucija: Editus

Sadržaj:
Ida i Benni pohađaju školu Winterstein, koja nije obično mjesto, i moraju se udružiti sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom imanju.
Kazališne probe za veliku obljetnicu škole: Za redateljicu Idu dodjela uloga postaje tour de force jer vođa bande Helene preuzima glavnu ulogu za sebe, iako je sramežljiva Anna-Lena je skriveni talent – ​​kojeg ona skriva kako bi izbjegla rizik svojeg prijateljstva s Helene. Njezina čarobna životinja Caspar pomaže joj s trikom i sada se Anna-Lena mora natjecati protiv svoje prijateljice. Štoviše, Ida se također bori s Helene zbog Joa – Joina čarobna životinja, drski pingvin Juri, stvara još veći kaos. Kad se predstava uskoro otkaže jer se u školskom dvorištu pojave čudne rupe, čarobna zajednica mora ostati zajedno.

Škola Čarobnih Životinja 2 – Movie Site
Die Schule der magischen Tiere 2 / School of Magical Animals: Part 2 – IMDb


Slatka Simona
Slatka Simona (2024.)
Redatelj: Igor Mirkovic
Glume: Maja Juric, Tina Keserovic, Toma Medvesek, Jerko Marcic, Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Pasko Vukasovic, Luka Knez
Žanr: drama
Trajanje: 92 min.
Država: Hrvatska
Distribucija: Duplicato

Sadržaj:
Zeleni radi u opskurnoj firmi za seks-chat u Zagrebu i zavodi muškarce na internetu pod lažnim identitetom zavodljive slatke Simone. Negdje u Austriji živi tajanstveni Bobo, koji se upleo u Simoninu mrežu: piše joj danima i noćima, da bi na kraju poželio stvarnu vezu s njom. Simona potiče njegove želje, ali uvijek izbjegne susret. Ali kad Bobo odluči da će ostaviti sve zbog Simone i planira novi život s njom, seks-chat operateri shvate da je sve otišlo predaleko, da uništavaju život nepoznatog čovjeka.
No, pokazat će se da ni Bobo nije govorio istinu.

Slatka Simona – F.I.L.M.
Slatka Simona – IMDb


Dina: re-release
Dune: Part One (2021.)
Redatelj: Denis Villeneuve
Glume: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgård
Žanr: akcijski, avantura, drama, SF
Trajanje: 155 min.
Država: SAD, Kanada
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta. Priča prati Paula Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelj i svog naroda. Nađe se usred sukoba oko ekskluzivne opskrbe najcjenjenijim resursom koji postoji, najvrijednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arrakisu i koji može otključati najveći potencijal čovječanstva, u kojem će preživjet samo oni koji mogu pobijediti svoj strah.

Dina: re-release – Movie Site
Dune: Part One – IMDb


Opasne djevojke
Mean Girls (2024.)
Redatelj: Samantha Jayne & Arturo Perez Jr.
Glume: Angourie Rice, Reneé Rapp, Auli’i Cravalho, Jaquel Spivey, Avantika, Bebe Wood
Žanr: komedija, glazbeni
Trajanje: 112 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Nakon 20 godina ponovno se vraćamo u North Shore High.
Nova verzija teen komedije scenaristice Tine Fey stiže na velika platna, ovog puta u glazbenom izdanju. Jedan od najgledanijih filmova s početka 21. stoljeća, i na gotovo svakoj must-watch listi, vraća se u novom izdanju, a pokoju glumicu ćete prepoznati, kao i neke od najpoznatijih trenutaka.
Nova učenica Cady Heron (Angourie Rice) došla je na vrh društvenog hranidbenog lanca njezine škole priključujući se elitnoj grupi popularnih djevojaka koje svi nazivaju Plastike. Predvodnica grupe je kraljica škole Regina George (Reneé Rapp), a s njom se druže njene sljedbenice Gretchen (Bebe Wood) i Karen (Avantika). Međutim, kada Cady napravi veliki korak zaljubivši se u Regininog bivšeg dečka, Aarona Samuelsa (Christopher Briney), nađe se na meti Regine. Dok Cady ostvaruje svoj dijaboličan plan koji će uništiti Reginu uz pomoć svojih izopćenih prijatelja Janis (Auli’i Cravalho) i Damiana (Jaquel Spivey), mora naučiti kako ostati vjerna sebi dok se kreće najokrutnijom okolinom ikad: srednjom školom.

Opasne djevojke – Movie Site
Mean Girls – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Kino Metropolis i IMDb]