Triler Gorana Kulenovića prema bestseleru Zorana Ferića. FILM “SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA” DO SADA POGLEDALO PREKO 5500 GLEDATELJA.

Nakon svjetske premijere filma na Pulskom Filmskom Festivalu, međunarodne premijere na Sarajevo Film Festivalu, film Smrt djevojčice sa žigicama otvorio je Rab Film Festival gdje je rasprodao čak 5 projekcija te uvjerljivo osvojio nagradu publike! Prošli tjedan film je otvorio u Hrvatskoj uz pohvale Zorana Vitasa iz Večernjeg lista, Ervina Pavlekovića iz Novog lista i Kate Biloš iz Journala.

Fotografiju ustupio Cineplexx

A promotivni šator filma, koji je rekreirao policijsku scenu, privukao je veliku pažnju na trgu Bana Jelačića u Zagrebu, a u cijelu situaciju uključila se i stvarna policija koja je zatražila micanje šatora dok im organizatori nisu pokazali da imaju sve potrebne dozvole. Film je tako do današnjeg dana pogledalo 5683 gledatelja!

Otok Rab, 1992. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo striptizete Marillene. Istragu vodi lokalni policajac Mungos u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom, s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni počinitelji. Tko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Redatelj filma je kultni Goran Kulenović, tvorac po mnogima najboljih hrvatskih serija ikada (Bitange i princeze, Crno-bijeli svijet) te filma Pjevajte nešto ljubavno, najgledanijeg domaćeg film u kinima 2007. godine. Kulenović je jedan od rijetkih domaćih filmaša kojemu su svi radovi brzo postali cijenjeni i obožavani od kritike i publike. Zajedno s Ferićem, radio je na scenariju filma koji će sigurno na uspješan način ekranizirati popularni roman. Ulogu Fera, povratnika na Rab, glumi odlični Ozren Grabarić, a Mungosa utjelovljuje Goran Navojec, jedan od najvećih domaćih glumaca današnjice.

Živopisnu postavu otoka glume Jelena Lopatić, Iva Babić, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer… Produkciju potpisuju Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat iz Livada produkcije, a Ferićeva ekranizacija romana koji je preveden na nekoliko svjetskih jezika njihov je igrani prvijenac.

‘Smrt djevojčice sa žigicama’ osvježava hrvatske žanrovske filmove, jedinstven je, neobičan i svoj te spaja zvučnu postavu poznatu po kvalitetnim i popularnim filmovima, serijama i knjigama. Požurite u kina i saznajte tko je ubio Marillenu!

SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA u kinima .

[izvor informacija Con Film]