Smrt djevojčice sa žigicama
Smrt djevojčice sa žigicama (2023.)
Redatelj: Goran Kulenović
Glume: Ozren Grabarić, Gorran Navojec, Jelena Lopatić, Iva Babić, Vojislav ‘Voja’ Brajović
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 114 min.
Država: Hrvatska
Distribucija: Con Film

Sadržaj:
Otok Rab, kasna jesen 1992. godine. Patolog Fero, svježe rastavljen 40-godišnjak, dolazi u otočki gradić u kojem je s ocem udovcem proveo veći dio svog djetinjstva, kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svog prijatelja Globusa, male Mirne. Na otoku se, izvan sezone, događaju čudne stvari: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, mjesni redikul Ranko optužuje fratre da su malu Mirnu prepilili napola, a vrhunac je ubojstvo ‘Djevojčice sa žigicama’ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Istragom ubojstva bavi se Ferin dobar prijatelj, šef otočke policije Mungos, koji Feru sve više uvlači u istragu. Zahvaljujući medicinskim kartonima onih koji su se na otoku liječili od gonoreje, krug sumnjivaca u se širi: neki od njih su ugledni građani, neki su Mungosovi i Ferini prijatelji.

Smrt djevojčice sa žigicama – Livada Produkcija
Smrt djevojčice sa žigicama – IMDb


Poslije svega: Finale
After Everything (2023.)
Redatelj: Castille Landon
Glume: Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Josephine Langford, Stephen Moyer, Mimi Keene, Benjamin Mascolo
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 93 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Veliko finale ljubavnog serijala koji je očarao milijune! Njihova veza zauvijek ih je promijenila. Je li i ljubav nestala?
Peti i posljednji nastavak svjetskog fenomena, otkriva kako Tessa i Hardin žive odvojene živote, nakon što je Hardin objavio svoju knjigu bez njezina znanja. Sam u Engleskoj, Hardin se odaje alkoholu i drugim štetnim navikama. Da stvari budu još gore, ima spisateljsku blokadu i možda će morati vratiti popriličan predujam koji je dobio za novu knjigu ako je uskoro ne završi.
Suočen sa svojim demonima, Hardin počinje shvaćati da je jedini način na koji može krenuti naprijed i dobiti novu šansu da ponovno pridobije Tessu, taj da ispravi nepravde učinjene u prošlosti.
Od njihova prvog susreta, Tessi i Hardinu život se pretvorio u vrtlog strasti, ljubavi i dramatičnih preokreta. Tvrdoglavo su se borili za ljubav, odbijajući poslušati čak i najdobronamjernije savjete, uvjereni da njihova ljubav ne priznaje nikakve granice. Cijena je, ipak, bila velika.

Poslije svega: Finale – Wikipedia
After Everything – IMDb


Titina: Avantura na Sjevernom polu
Titina (2022.)
Redatelj: Kajsa Næss
Glasovi: Kåre Conradi, Anne Marit Jacobsen, John F. Brungot, Jan Gunnar Røise
Žanr: animirani, avantura, obiteljski
Trajanje: 91 min.
Država: Norveška
Distribucija: MCF

Sadržaj:
Animirani film “Titina: Avantura na Sjevernom polu” zabavna je i uzbudljiva priča o gotovo zaboravljenom putovanju: otkriću Sjevernog pola putem cepelina koje se dogodilo 1926. godine. Film je zabavan i šarmantan portret apsurdnih avantura i ljudskih emocija sve prikazano kroz oči malog terijera imena Titina.
Talijanski kreator cepelina Umberto Nobile uživa u mirnom životu sa svojim voljenim psićem Titinom koja ga je šarmirala kada ju je odlučio spasiti na ulicama Rima. Jednoga dana norveška istraživačka superzvijezda Roald Amundsen zove Umberta i naručuje izgradnju cepelina kako bi osvojio Sjeverni pol. Nobile u tome vidi priliku da se i on upiše u povijest. Sa sobom povede psa Titinu te njih troje krenu u ekspediciju na posljednje neotkriveno mjesto na Zemlji. Njihova potraga je uspješna, ali kao posljedica iste događa se svađa između dvojice istraživača o tome tko će preuzeti slavu… Kroz oči četveronožnog psa Titine ponovno otkrijte istinitu priču o trijumfu i porazu.

Titina: Avantura na Sjevernom polu – Movie Site
Titina – IMDb


Ubojstvo u Veneciji
A Haunting in Venice (2023.)
Redatelj: Kenneth Branagh
Glume: Kelly Reilly, Michelle Yeoh, Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Camille Cottin
Žanr: krimić, drama, horor
Trajanje: 103 min.
Država: SADm Velika Britanija, Italija
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Kenneth Branagh vraća se u svoj zadivljujući portret detektiva Herculea Poirota u najnovijoj adaptaciji bezvremenske Agathe Christie. Detektiv Hercule Poirot je u mirovini i živi povučeno u Veneciji. Usprkos vlastitom protivljenju, pozvan je na seansu na koju nerado odlazi. Kada gost bude ubijen u ukletoj palači u kojoj se održava seansa, Poirot je primoran vratiti se iz mirovine i ponovo upotrijebiti svoje svjetski poznate detektivske vještine. Poirot pritom otkriva skriveni svijet tajni i budi duhove zaboravljene prošlosti.

Ubojstvo u Veneciji – Movie Site
A Haunting in Venice – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Kino Metropolis i IMDb]