HOROR SPEKTAKL STUDIJA NEW LINE CINEMA ‘ČASNA II’ IMA NAJJAČE OTVARANJE U FRANŠIZI ‘PRIZIVANJE’. Najnovije poglavlje spin off-a hit-serijala ‘Prizivanje’ već se od prvog vikenda prikazivanja u domaćim kinima nalazi na samom vrhu sa zaradom od 155.335 Eura

Zagreb, 11. rujna – Nakon senzacionalnog uspjeha prvog filma, franšiza ‘Časna’ studija New Line Cinema i u distribuciji Blitz filma, se vratila u velikom stilu s najvećom zaradom u najuspješnijoj horor franšizi svih vremena!

Fotografiju ustupio Cineplexx

‘Časna II’ je ovog vikenda zavladala na prvom mjestu domaćeg box office-a zaradivši 155.335 Eura, što je najjače otvaranje franšize ‘Prizivanje’ u Hrvatskoj, te drugo najjače otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj (trenutno rekord drži ONO 2 (It 2), veliki kino hit kompanija Warner Bros i New Line Cinema, u distribuciji Blitz filma).

U režiji Michaela Chavesa i produkciji Petera Safrana i Jamesa Wana, ‘Časna II’ nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno neispričano porijeklo zlog demona. Priča prati dvije mlade redovnice koje riskiraju sve kako bi razotkrile po život opasnu misteriju iza njezinog povratka i otjerale je natrag u pakao jednom zauvijek.

Uspjeh vikenda otvaranja je potvrda velikog iščekivanja među obožavateljima franšize ‘Prizivanje’ koja i daje neumoljivo nastavlja plašiti gledatelje kina diljem svijeta. Film je postigao ovako impozantan uspjeh velikim dijelom i zbog dobro planirane i osmišljene inovativne marketinške kampanje u kojoj su kostimirane „časne“ plašile gledatelje tijekom vikenda u kino dvoranama. Aktivacije su već od prvog, pretpremijernog dana prikazivanja postale viralne, posebno na društvenoj mreži Tik Tok – prvenstveno radi mlade publike koju su takve neuobičajene kino aktivacije posebno oduševile.

Film je režirao Michael Chaves, redatelj horor hitova ‘Prokletstvo La Llorone’ i ‘Prizivanja 3: Kriv je Sotona‘ dok su za scenraij zaslužni Akela CooperIan, Ian Goldberg i Richard Naing. U glavnim su ulogama Taissa Farmiga kao sestra Irene, ponovno joj se pridružuje Jonas Bloquet kao Maurice, zajedno sa Storm Reid u ulozi sestre Debre te Anna Popplewell kao Kate.

Franšiza ‘Prizivanje’ je serijal horora s najvećom zaradom u povijesti. Globalno, četiri filma su zaradila više od 300 milijuna dolara svaki (‘Časna’, 366 milijuna dolara; ‘Prizivanje 2’, 322 milijuna dolara; ‘Prizivanje’, 320 milijuna dolara; ‘Annabelle: Početak, ‘ 307 milijuna dolara). ‘Časna’ je film s najvećom zaradom u franšizi, s više od 366 milijuna dolara u svijetu.

Ostaje tek vidjeti koliko će daleko stići nastavak ‘Časna II’ koja je uspješno započela kino distribuciju.

Film možete pogledati u kinima te u IMAX i 4DX formatu. Ulaznice možete osigurati putem web stranice ili na blagajnama kina.

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                   https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram:                  https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
YouTube:                    https://www.youtube.com/@BlitzHrvatska

The Nun II – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]