Jučer je u punom Kinu Gaj održana varaždinska premijera filma ‘Rifovi Revolucije’, koji potpisuje varaždinski redatelj Jurica Hižak, a predstavljena je i cijela filmska ekipa.

Varaždin, 09.09.2023. – Rifovi Revolucije su glazbena komedija, a nastali su u koprodukciji Rebl filma i varaždinske udruge Trash. Film je svoju svjetsku premijeru imao u Ormožu, na Grossman film festivalu, a hrvatsku premijeru u Vinkovcima na festivalu DORF.

Jučer je premijerno prikazan i u Varaždinu, na domaćem terenu, u off programu 18. Trash Film Festivala. Rifovi su inače pravi varaždinski film jer je gotovo cijela ekipa sastavljena od Varaždinaca, a kompletno je sniman u Varaždinu i okolici.

Fotografiju ustupio Varaždinski.net

Radnja filma vrti se oko vlasnika agencije za autorska prava, Dr. Zempa, kojeg glumi Tomislav Šipek i banda Razor Jet, odnosno gitariste Raya Cudoumixa, kojeg glumi Marko Denac. Doktor Zemp vlada svojim gradom uz pomoć svojih ZZ Troupersa, a glavni ‘neprijatelji’ na putu do potpune kontrole su im članovi rock banda i njihovi pratitelji.

Film je glazbeno-akcijska komedija, s primjesama horora i fantastike. To je već sedmi film Jurice Hižaka, inače i pokretača Trash film festivala, a rađen je gotovo četiri godine. Izvršni producenti filma su Alan Obrstar i Nataša Kubiček, a uz skroman filmski budžet, glavno ‘pogonsko gorivo’ bio je entuzijazam glumačke ekipe i svih koji su sudjelovali na filmu.

– Najveće zasluge za film idu Nataši i Aleku, izvršnim producentima, ali tu su i glumci, snimatelji i glazbeni producent Arian Peharda. Budžet je bio skroman, 4000€, ali bez tih novaca mi ovaj film ne bismo uspjeli snimiti – kazao je Hižak i spomenuo Grad Varaždin i gradonačelnika Nevena Bosilja, koji je i nazočio premijeri, Marka Santa i tvrtku Marcon, Borivoja Žmegača i tvrtku Preventa, Damira Valenta i tvrtku Lucija. – Osim sponzora, tu je i cijeli niz ljudi koji su nam uskočili, pomogli, ustupili prostor i osigurali rekvizite. – kazao je Hižak.

Kino Gaj je bilo popunjeno do zadnjeg sjedala i sudeći prema reakcijama, publika je odlično prihvatila film koji je nakon projekcije doživio prave ovacije!

Sponzor same premijere bila je pivnica Medonja, a svi posjetitelji su se počastili i specijalnim pivom „Rifovi revolucije“ i „Dr. Zemp“.

Nakon projekcije i degustacije piva u predvorju kina Gaj, u caffe baru Elephant održan je after party na kojem je nastupio band Fakin’ Lajsne, a potom i fiktivni bend Razor Jet. Njima se u jednom trenutku pridružio i Jurica Hižak, koji je i autor većine songova te otpjevao nekoliko pjesama iz filma s pjevačem Kennyjem (Tihomir Galevski), glazbenim producentom filma Arianom Pehardom i varaždinskom pjevačicom Teom Lovreković, koja također glumi u filmu.

[izvor informacije MB]