S8200426

Završila je peta sezona Martinske i bila je bolja nego ikad, nikad više festivala i nastupa privuklo je više od 15.000 posjetitelja na Martinsku, koja je prepoznata kao glazbena oaza smještena na poluotoku preko puta Šibenika. Od 14. srpnja do 19. kolovoza Martinska je iz tjedna u tjedan nudila raznolike glazbene žanrove uz čak šest festivala i jedan veliki koncert trenutno najtraženije grupe u regiji – Let 3. Hvala svima koji su sudjelovali u nikad bogatijem programu, kao i svim posjetiteljima koji su nas posjetili ovog ljeta. Vidimo se iduće godine, na istom mjestu.

Ljeto na Martinskoj 2023.

Overground (14. i 15.7.)
21. Seasplash festival (19.-23.7.)
Martinska Punk meets Kanal fest (27.-29.7.)
Membrain festival (3.-6.8.)
Veliki koncert Let 3 (10.8.)
Blast fest (11.-13.8.)
PREACH THE RIČ hip-hop festival (18. -19.8.)

***

Overground Festival

Sezonu na Martinskoj otvorio je jedan sasvim novi festival, Overground je nastao kao produkt lokalne udruge Rat Cat, koji su svoj underground program iz kluba Tunel predstavili i iznad zemlje. Dva dana, mračna elektronika na dva stagea pokazalo se kao dobitna kombinacija, uz umjetničko vodstvo DJ legende Felvera, glavne zvijezde definitivno su bili umjetnici Local Suicide i Curses koji su u Šibenik došli iz Berlina u kojem djeluju.

OVERGROUND MARTINSKA 07 202346

Overground Festival

Oprostili smo se od Seasplash Festivala, baš onako kako i priliči toliko dugotrajnom festivalu koji je utjecao na mnoge živote i pokrenuo sasvim novu scenu. Pet dana ispunjena muzikom, tri pozornice s tri soundsystema brojnoj publici ponudili su artiste koji su inspirirali pokretanje, oplemenjivali prošla izdanja Seasplasha, ali i one koji su pokazali da podmladak scene postoji. Iration Steppas, Zion Train, Headmix i Pitch Black opravdali su svoj zvjezdani status, baš kao i domaći glazbenici ABOP, Bamwise, Antenat, St!lness kao i novi projekt Dr.Obi meets Anja G, Root & Sistah Tena. Uz mnogo noćnog i dnevnog druženja, u obiteljskoj atmosferi i s ovim 21. Seasplash Festivalom, koji je ujedno i posljednji, zatvoreno je jedno veliko poglavlje.

30

Seasplash Festival

 MG 9243

Seasplash Festival

Dobar stari Punk je i dalje žestok i žestoko je prašio na Martinskoj u Šibeniku. Tri dana gitarskog zvuka na poluotoku preko puta Šibenika svim ljubiteljima punka i srodnih žanrova donio je pregršt muzike, odličnih bendova i druženja obilježili su Martinska Punk meets Kanal Fest. Glavne zvijezde festivala su Anti Nowhere-League, Lion’s Law i Subhumans, kao i domaće legende punka Alergija i Nula. Na trenutke je pozornica, točnije prostor ispred nje, bio obavijen gustim oblakom prašine koja se podigla od poganja. Nikome to nije smetalo, naprotiv, mala je to cijena za doživljaj punk festivala usred borove šume s pogledom na more i Šibenik.

Dizajn bez naslova 5

Martinska Punk meets Kanal Fest

Membrain Festival

Osmo izdanje Membrain Festivala na Martinsku je dovelo 80-ak izvođača koji su pristigli od Japana, UK, Nizozemske i ostatka Europe. Izmjenjivali su se na tri pozornice puna četiri dana, a u njihovim nastupima uživali su i domaći i internacionalni gosti, kojih je u podjednakom broju bilo u publici. Svi oni, baš kao i organizatori slažu se u dojmovima da je ovo bilo najbolje izdanje Membrain Festivala do sada.

5N4A6101

Membrain Festival

5N4A6092

Membrain Festival

Veliki koncert grupe Let 3

Samostalni nastup grupe Let 3 pokazao se kao jedan od najiščekivanijih koncerata ovog ljeta u Šibeniku. Riječki rockeri na uspjehu svog ŠČ vala, došli su na Martinsku 10. kolovoza uveličati jubilarnu petu sezonu. Mnogobrojna publika pjevala je u glas s Letovcima više od dva sata. Glazbenu podršku zvijezdama večeri pružila je grupa Lili Gee i DJ Drug Podrug.

20230811 001454

Let 3

20230811 001712

Let 3

Blast Fest

Ovogodišnje izdanje Blast Festa ponovno je proizvelo veliki hype kod publike. Riječ je o elektroničkom festivalu koji okuplja neke od najvažnijih predstavnika underground scene iz cijele Hrvatske, nudi kontinuirani program u trajanju od 48 sati, a ove godine osim glavne pozornice, posjetitelji su mogli chillati i na dnevnom, skrivenom flooru.

IVB 6481

Blast Fest

PREACH THE RIČ

Prvo izdanje hip-hop festivala PREACH THE RIČ na Martinskoj imao je velik odjek na toj sceni. U dva dana festivala publika je imala prilike čuti neke od najrelevantnijih umjetnika iz regije. Smoke Mardeljano i Frenkie prvi su put nastupali u Šibeniku, a ništa manje oduševljenje nije izazvao ni nastup šibenskog benda domaćina Hram. Nakon što je festival završio pozitivne reakcije nisu se još slegle, što ostavlja mnogo optimizma za uspjeh PREACH THE RIČ-a u budućim godinama.

IMG-20230823-WA0016

PREACH THE RIČ

***
5N4A5789

Martinska danju i noću

festival-lokacija

Martinska, Šibenik

***

Martinska online i virtualno

[izvor informacije Pozitivan ritam]