Blue Beetle
Blue Beetle (2023.)
Redatelj: Angel Manuel Soto
Glume: Xolo Maridueña, Bruna Marquezine, Adriana Barraza, Damián Alcázar, Elpidia Carrillo
Žanr: akcija, avantura, SF
Trajanje: 127 min.
Država: Meksiko, SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Akcijska, moderna priča koja daje svjež, zabavan pogled na žanr superheroja u kombinaciji odličnog humora, akcije i emocija koji se ne smiju propustiti. Ova epska avantura istražuje kako Jaime Reyes, običan mladić koji je tek diplomirao na fakultetu, nevoljko odgovara na poziv tajanstvene i moćne relikvije koja zauvijek mijenja njegovu sudbinu. On uz pomoć svoje obitelji i izvanrednog tehnološki naprednog super odijela … otkriva da može spasiti svijet.

Blue Beetle – Movie Site
Blue Beetle – IMDb


Ljubav na prvi vau
Puppy Love (2023.)
Redatelj: Nick Fabiano & Richard Alan Reid
Glume: Lucy Hale, Grant Gustin, Nore Davis, Christine Lee, Al Miro, Rachel Risen
Žanr: komedija
Trajanje: 106 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Romantična komedija koja će vas uvjeriti da postoji ljubav i na drugi pogled. Nakon katastrofalnog prvog Tinder spoja, Nicole i Max se više nikad ne žele vidjeti. Ali kada nesretni par sazna da im psići iščekuju štence, odluče ostati skupa do poroda. Urnebesno neusklađeni Nicole i Max prisiljeni su postati odgovorni suroditelji, ali na kraju i sami pronađu ljubav.

Ljubav na prvi vau – Hallmarkdrama
Puppy Love – IMDb


Asteroid City
Asteroid City (2023.)
Redatelj: Wes Anderson
Glume: Jason Schwartzman, Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 105 min.
Država: SAD, Njemačka
Distribucija: Editus

Sadržaj:
Još jedan odličan film iz radionice Wesa Andersona. Radnja filma odvija se ’50-ih godina prošloga stoljeća, a film prati djecu i roditelje koji dolaze u pustinjski grad na Junior Stargazer/Space Cadet konveciju koja okuplja astronome, nastavnike, obitelji tinejdžera zainteresiranih za astronomiju te vojsku. Svi oni očekuju ugodno druženje protkano zajedništvom i natjecanjem u znanju, no umjesto toga svjedoče kaosu nakon što dolazi do prekida konvencije zbog “događaja koji mijenjaju svijet”. Ovaj se film može pohvaliti „zvjezdanom“ glumačkom postavom koju čine: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan i Jeff Goldblum.

Asteroid City – Movie Site
Asteroid City – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Kino Metropolis i IMDb]