Gostovanje slovenske organizacije Via Negativa s predstavom ‘MandićCirkus’, u kojoj prvak Slovenskog narodnog gledališča, Marko Mandić, razigrava sve svoje glumačke kreacije od početka vlastite karijere. Predstava gostuje u kazalištu Kerempuh 1. srpnja u 21:00 u okviru festivala Perforacije 2023., a nakon predstave u foyeru kazališta održat će se i kratki domjenak.

Fotografiju ustupio Domino

‘MandićCirkus’ je subjektivizirana povijest koja je opterećena i natopljena sjećanjem i svijesti glumca i izvođača koji misli tijelom i prisutnošću, koji manipulira emocijom i fascinacijom, a na životu ga održava opsjednutost kazalištem. Sve što je glumac ikada rekao, izveo, svirao, vrištao, recitirao, pjevao, oznojio, internalizirao ili izbacio – sve je to formiralo njegov jedinstveni habitus i sve to izbija na spektakularnu površinu Cirkusa.

Za koncept i režiju predstave zaslužan je Bojan Jablanovec, scenografiju potpisuje Matej Stupica, a glazbu Samo Kutin. Ostatak autorskog tima čine Matej Stupica, Stella Ivšek, Jure Lavrin (video), Eduardo Raon (zvuk), Bojan Jablanovec i Mojca Sarjaš (dizajn svjetla), producentica Špela Trošt i stručnjakinja za PR Sara Horžen.

[izvor informacije Domino]