ROMANTIČNI TRILER O ZABRANJENOJ POŽUDI! U kina stiže novi film redateljice Claire Denis OBJE STRANE OŠTRICE! Dobitnik nagrade Srebrni medvjed za najbolju režiju u Berlinu s dobitnicom Oscara Juliette Binoche i Vincentom Lindonom u glavnim ulogama!

Juliette Binoche i Vincent Lindon vjerojatno su dvoje najslavnijih francuskih glumaca u posljednja tri desetljeća. Između sebe snimili su gomilu kvalitetnih filmova i osvojili pregršt glumačkih nagrada – Lindon je proglašen najboljim glumcem na filmskom festivalu u Cannesu, a Binoche je od 1996. godine vlasnica prestižne nagrade Oscar koju je, pomalo iznenađujuće, osvojila za izvrstan nastup u filmu “Engleski pacijent”. Iz te perspektive zvuči pomalo nestvarno da su se tek ove godine ovo dvoje vrhunskih glumačkih zvijezda pojavili skupa u jednom filmu. Riječ je o romantičnom trileru OBJE STRANE OŠTRICE kojeg je režirala Claire Denis, a kojeg od četvrtka, 5. siječnja gledamo u domaćim kinima. Ovim putem donosimo vam njegovu kino najavu.

Fotografiju ustupio Subversive film festival

OBJE STRANE OŠTRICE dobitnik je nagrade Srebrni medvjed za najbolju režiju na filmskom festivalu u Berlinu gdje se također natjecao i za najbolji film. To je priča o ljubavnom trokutu, o ženi uhvaćenoj između dvojice muškaraca čiji život odlazi van kontrole. Pariz i već je zima. Sarah i Jean zaljubljeni su jedno u drugo. Zajedno žive već nekoliko godina. Njihova ih ljubav usrećuje, jaka je. Postoji uzajamno povjerenje te žudnja koja nikad ne jenjava. No jednoga jutra, možda i sudbinski, Sarah susreće Françoisa koji ju je i upoznao s Jeanom. A ona je tada bez oklijevanja ostavila Françoisa upravo zbog Jeana…

Pored Binoche i Lindona u filmu glavnu ulogu tumači i mladi francuski glumac Grégoire Colin u ulozi Françoisa, a svoj je prvi glumački nastup zabilježila i Hana Magimel, kćerka Juliette Binoche u stvarnom životu. Pored njih jednu od manjih uloga ostvario je i Lilian Thuram, poznati bivši nogometni reprezentativac Francuske koji u filmu glumi samoga sebe. Jedna od najzanimljivijih stvari vezanih za film svakako je činjenica što je isti nastao kao posljedica karantene uslijed pandemije Covida-19 koja je tijekom 2020. godine zahvatila Francusku. Upravo su u tom razdoblju scenaristica (i redateljica) Claire Denis te koscenaristica Christine Angot po čijem je romanu film i snimljen napisale priču, a film se također snimao za vrijeme “lockdowna” pa u ponekim scenama snimljenima u eksterijerima likovi odnosno glumci na sebi imaju zaštitne maske. Redateljica Denis kasnije je izjavila da je upravo karantena na određeni način pomogla cijeloj filmskoj ekipi da se dodatno zbliži, a što se prvenstveno očitava u glumačkim nastupima.

Na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika diljem svijeta romantični triler OBJE STRANE OŠTRICE ima preko 85% pozitivnih ocjena što dodatno naglašava o kakvom kvalitetnom djelu se radi te filmu koji se nikako ne bi smio propustiti.

Romantični triler OBJE STRANE OŠTRICE od 5. siječnja 2023. u hrvatskim kinima!

Avec amour et acharnement – IMDb

[izvor informacije MCF]