Ovoga četvrtka, 29. prosinca 2022. s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati sedam kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na prvom modulu 18. Škole filma – maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

Iz filma Vladimir Krleža, autora Sergeja Mudrovčića ; Fotografiju ustupila PFT

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će redatelj i filmski pedagog Tonći Gaćina koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 https://bit.ly/11PinPFT
Meeting ID: 895 2273 4507
Passcode: 455684

Program:

Petar Grimani: Go snowman electric paralise dream, kratki eksperimentalni;
Erik Jelčić: Nijemi glasovi, kratki eksperimentalni;
Igor Zenzerović: Reader, kratki igrano-hibridni;
Alek Kosanović: Noćni đir, kratki igrani;
Sergej Zdravković-Kunac: Transrealnost, kratki igrani;
Tin Rakijaš: Forenses, kratki dokumentarno-hibridni;
Sergej Mudrovčić: Vladimir Krleža, kratki igrano-hibridni.

Prvi modul 18.Škole filma održao se kao 11. maraton izrade kratkog filma Production in u sklopu kojeg su autori pod vodstvom iskusnih edukatora realizirali svoje filmove u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Voditelji 18. Škole filma su snimatelji Alan Stanković i Leo Gamboc, redatelj i snimatelj Mario Papić, redatelj i montažer Josip Visković, autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Partneri 18. Škole filma su Medvid Produkcija Hrvatski filmski saveza financijski ga podupiru Grad PulaZaklada Kultura nova Hrvatski audiovizualni centar.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

https://bit.ly/11PinPFT
Meeting ID: 895 2273 4507
Passcode: 455684

Nakon projekcija slijedi završna proslava Kluba PFT-a u 2022. uz muziku DJ vitez Horney-a.

Tonći Gaćina rođen je 1983. godine u Splitu. Završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i video 2010. godine. Kao filmski radnik (snimatelj, šarfer, majstor rasvjete, asistent kamere) radio je na desetcima profesionalnih filmskih i audiovizualnih projekata (dugometražni i kratkometražni dokumentarni, dokumentarnidugometražni i kratkometražni igrani, reklamni i glazbeni spotovi, eksperimentalni).

Od 2012. godine predaje dokumentarni film kroz više filmskih radionica u Kino klubu Split, Kino Klubu Zagreb, Blank filmskom inkubatoru. Diplomirao je Filmsku i TV režiju 2015. godine te na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje kolegije pretežno vezane za dokumentarni film, a kao mentor sudjelovao je na više studentskih i radioničkih filmova od kojih su neki međunarodno prepoznati.

Kao redatelj realizirao je više dokumentarnih projekata, koji su prikazani na nacionalnim i internacionalnim festivalima. Njegov film Turizam! je prikazan na Visions du Reel, Karlovy Vary film festival i Zagrebdox festivalu u 2016. godini.

[izvor informacije Pulska filmska tvornica]