In Vino Veritas, prvi dugometražni film redatelja Sylvestrea Baryja i scenarista Juliena Renaulta, snimljen u francusko-rumunjskoj koprodukciji te dobitnik nekoliko nagrada za najbolji film na međunarodnim filmskim festivalima u Njemačkoj, Češkoj, Rumunjskoj i Francuskoj, u petak 2. prosinca 2022. doživjet će i svoju hrvatsku premijeru u Kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska 2) s početkom u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom, a nakon projekcije održat će se Q&A s redateljem i scenaristom.

Fotografije ustupio KP

Film je na rasporedu 3., 4., 9., 10. i 11. prosinca 2022. u 20 sati u kinu Forum. Cijena ulaznice je 20 kuna, a možete je kupiti na blagajni kina Forum sat vremena prije početka projekcije odnosno od 19 sati.

In Vino Veritas putovanje je koje povezuje narode i kulture Francuske i Rumunjske. Komedija koja s nježnošću i humorom promatra dubinske probleme jedne generacije. Ispitujući srce čovjeka našeg vremena, ovo neobičan i dirljiv road-trip postavlja temeljno pitanje: što život čini vrijednim življenja?

Hervé, bogat i samouvjeren Parižanin, nađe se izgubljen usred malog rumunjskog sela. Dok zamišlja brzi povratak u Pariz, razni događaji poljuljat će njegove iluzije.

Sylvestre Bary (1992.) francuski je redatelj koji sa svojom produkcijskom kućom Urban Sector i udrugom Culture Art & Vision producira sadržaje za francuske kulturne institucije. Radio je s renomiranim redateljima s Francuskih Kariba (Wally Fall, Janluk Stanislas), osobito tijekom umjetničkih izložbi u Europi (La Biennale di Venezia, Paris Eclats d’Iles, FIAC). In Vino Veritas njegov je prvi dugometražni film.

Julien Renault (Pariz, 1992.) studirao je povijest na Sveučilištu Paris – Versailles. U Hrvatsku je došao kao regionalni dopisnik, a trenutno predaje francuski jezik. Scenarist je filma In Vino Veritas.

Režija: Sylvestre Bary
Asistent režije: Raphael  Etievant
Scenarij: Julien Renault
Montaža: Culture Art & Vision
Zvuk: Carlos Duarte et Alexis Dagorn
Muzika: Baron Black, Duo Autentico, Julien Du Bellay…
Glumci: Theotime Ouaniche, Madalina Dorobantu, Vlad Vasiliu, Maya Sarac, Heloise Janjaud, Djibril Mbaye, Violeta Teasca

In Vino Veritas – IMDb

[izvor informacije Kultura promjene]