Dvostruki Oscarovac ponovno u filmu sa životnom pričom. TOM HANKS U EKRANIZACIJI SVJETSKE BESTSELER NOVELE.

Zagreb, 30.11.2022. – Nema sumnje da je Tom Hanks jedno od najomiljenijih lica Hollywooda. Kroz svoju 45-ogodišnju karijeru osvojio je dvije nagrade Oscar te je opće poznato da je jedna od najuspješnijih filmskih zvijezda u povijesti. Forest Gump, Philadelphia, Terminal i Brodolom života samo su neki od filmova koji su Hanksa obilježili kao glumca za velike uloge i scene koje možemo prepoznati iz naše svakodnevice. Upravo takav film s Hanksom dolazi nam početkom iduće godine pod imenom Čovjek zvan Otto. Naime, radi se o ekranizaciji bestselera New York Timesa Čovjek zvan Ove. Ta novela švedskog autora Fredrika Backmana već ima svoju domicilnu ekranizaciju koja je u SAD-u bila strani film s najvećom zaradom u 2016. te ostvarila 2 nominacije za Oscara.

Fotografiju ustupio Con Film

Upravo objavljeni trailer dočarava nam svakodnevicu Otta Hendersona (Tom Hanks), udovca i čangrizavca koji budno pazi na red i disciplinu u svojem susjedstvu. Međutim, to ipak više liči na kritiziranje i osuđivanje ogorčenih susjeda. No, njegova siva rutina okrenuti će se naglavačke kada u susjedstvo doseli temperamentna mlada obitelj. Otto tek tada može vidjeti što se dogodi kada život prihvati takav kakav jest…

U ovoj komediji, osim Hanksa, glumačku postavu još čine Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Redateljski dio posla pripao je Marcu Forsteru (San za životom J.M. Barrieja, Svjetski rat Z) a scenarij je, prema knjizi, napisao David Magee koji je stekao nominaciju za Oscara s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja. Svakako valja spomenuti kako je u producentskoj ekipi i sam Hanks što će sigurno pozitivno utjecati na ukupan dojam ovoga filma.

Knjiga Čovjek zvan Ove, kao broj 1 New York Timesa, prodana je u više od 3 milijuna kopija a domaći čitatelji ima samo riječi hvale za ovu životnu dramu s elementima humora. Stoga, i čitateljska i kino publika nestrpljivo iščekuju početak iduće godine kada film Čovjek zvan Otto stiže u kina. A Tom Hanks i filmovi sa životnom pričom su uvijek prava “poslastica” i iskustvo koje svaki put iznova oduševi.

Prema humorističnom i dirljivom bestseleru New York Timesa Čovjek zvan Otto govori nam priču o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom udovcu čija jedina radost dolazi od kritiziranja i osuđivanja njegovih ogorčenih susjeda. Kada se živahna mlada obitelj doseli u susjednu kuću, on upoznaje brzopletu trudnicu Marisol, što dovodi do neočekivanog prijateljstva koje će njegov svijet okrenuti na glavačke.

A Man Called Otto- IMDb

[izvor informacija Con Film]