Ove 2022. je godine Interliber konačno prodisao i čini se kao da smo se vratili u vremena prije pandemije. Izuzetno nam je drago zbog tako velikog interesa za knjige pa ovim putem želimo zahvaliti svim našim čitateljima koji su posjetili Interliber i učinili nam prošli tjedan ljepšim no što smo mogli zamisliti.

„Posjećenost naših štandova u oba sajamska paviljona bila je iznimna. Osobito nam je drago da je na Interliber došlo puno škola i da su djeca pokazala veliko zanimanje za knjige“, kazala je Profilova urednica Ivana Žderić.

Fotografiju ustupio Zagrebački velesajam

Dodala je kako su se tražile knjige s velikim popustima i noviteti od kojih izdvajamo dva naslova domaćih autora Arsen – sjećanja, autorice Diane Šetke te slikovnica Mala koju je napisao Mile Kekin, a oslikao Tomislav Torjanac. Kad govorimo o naslovima za djecu najveći je interes izazvao Mali princ u velikoformatnom izdanju te slikovnica Što je bubamara čula za Božić Julie Donaldson i Lydie Monks.

Od knjiga za odrasle tražila se Kuća sreće, novi roman Jessie Burton, autorice svjetskog megahita “Minijaturistica”; dva nova romana Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade i jedne od najcjenjenijih suvremenih američkih spisateljica (“Zovem se Lucy Barton” i “O, Williame”), roman “Naknadni životi”, prvi na hrvatski preveden roman Abdulrazaka Gurnaha, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 2021. godine te uvijek popularne knjige Elene Ferrante.

Na Profilovom su se štandu protekli tjedan s čitateljima družila brojna poznata lica koja su potpisivala svoje slikovnice: Mile Kekin, Jurica Pavičić, Maja Šimleša i Mila Elegović.

[izvor informacije Profil knjiga]