U prodaju su puštene ulaznice za film Eduarda Galića “Šesti autobus” koji u kina stiže 17.studenog 2022.

Zagreb, 11.11.2022. – Od danas su dostupne ulaznice za dugoočekivani film Eduarda GalićaŠesti autobus“ koji u distribuciji Duplicata u kina stiže u četvrtak 17. studenog 2022., dan uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajnama CineStara ili online putem web stranice: https://cinestarcinemas.hr/ .

“Šesti autobus” je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti nestao tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru.

Fotografiju ustupio HAVC

Ova potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Film je o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata, o potrazi za identitetom, za vjerom, povezivanju i otkupu. Potraga za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva pa čak i zastrašujuća. Finalno je film o buđenju i slobodi, koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina.

Glumačku ekipu filma “Šesti autobus” predvode Marko Petrić i Zala Djuric, uz Radu Vulina, Živka Anočića, Pavla Matuškog i Ozrena Grabarića, a tu su i Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josipa Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžović, Toni Gojanović, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić.

Upravo je ovakva miješana hrvatsko regionalna ekipa ono što filmu daje dodatnu vrijednost, emotivno ga čineći još snažnijim, a pojedine njegove scene daleko upečatljivijim i dubljim. Glazbu za film radili su najpoznatiji hrvatskih glazbenici, Ante Gelo i Goran Bare, za potrebe filma su skladali i pjesmu „Život kao rijeka“ koju će gledatelji filma imati priliku ekskluzivno čuti tijekom filma.

Vukovar je jedan posebni mikrokozmos, mjesto je to gdje ne postoje univerzalne istine, mjesto na kojem nisu krivi jedni, a ispravni drugi. U ratu je jedina istina ona koja se dogodi taj dan. Što više vremena prođe, sve je teže doći do prave istine: sve manje ljudi od nje ima koristi i sve je manje onih kojima je ona zanimljiva. Upravo to je bio dodatan izazov snimanja ovog filma, gledajući više od 30 godina unatrag, pokušavajući dokučiti istinu.

“Šesti autobus” u distribuciji Duplicata možete gledati u kinima od 17. studenog 2022. a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama CineStara ili online na https://cinestarcinemas.hr/ .

ZAPRATI NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Kino: https://cinestarcinemas.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram: https://www.instagram.com/blitzhrvatska/

Šesti autobus – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]