ectratis
Clock Is a Thing of the Past
novi album u prodaji
23.9.2022.

ectratis je studio projekt i bend glazbenika Mateja Blečića, sa sjedištem u Zagrebu. Projekt postoji još od 2014. godine kada je izdano nekoliko demo izdanja i singlova, sve do 2017. u kojoj započinje snimanje prog rock/jazz fusion debitantskog albuma The Artificial Spirit. Album je izdan 23.9.2019. godine, te je međunardno priznat s pozitivnim recenzijama u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Portugala itd.

Fotografiju ustupio ectratis

Nedugo nakon toga (početkom 2020.) započinje se sa snimanjem pratećih singlova za drugi album, zajedno s formiranjem live benda čiji su članovi Matej Blečić (vokal, klavijature, gitara), Jelena Galić (prateći vokal, bas gitara), Ivan Luić (gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

Drugi album ectratisa ‘Clock Is a Thing of the Past’ izdan je točno tri godine nakon debitantskog (23.9.2022.), a sastoji se od ukupno devet pjesama koje se najbolje mogu opisati kao mješavina pop rocka, jazz fusiona, progresivne i new wave glazbe sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, iako su prisutni i drugi utjecaji. Tri su pjesme pisane na hrvatskom, dvije na engleskom, dok su preostale četiri instrumentali.

Na albumu uz live bend gostuju i priznati hrvatski glazbenici, među kojima valja spomenuti pjevačicu Ninu Romić. Mastering albuma napravila je producentica Angel Marcloid iz Chicaga (SAD). Uz digitalno izdanje na streaming servisima (Spotify, Deezer, iTunes itd.), album je dostupan i kao ograničena serija CD-ova od 300 primjeraka, čiji su dizajn napravili Tihomir Kerežia (Sweet Multimedia Studios) i Matej Blečić, dok je fotografije snimila Karla Kocić.

Trenutni planovi ectratis projekta su promoviranje novog albuma kroz koncerte i gaže, te snimanje nove i zanimljive glazbe s naglaskom na singlove i video spotove.

Online linkovi:
https://www.facebook.com/ectratisofficial
https://www.instagram.com/ectratisofficial
https://www.youtube.com/ectratismusic
https://ectratis.bandcamp.com

Linkovi za streaming glazbe:
https://www.youtube.com/watch?v=vWFrJaqgOaY
https://distrokid.com/hyperfollow/ectratis/clock-is-a-thing-of-the-past
https://www.youtube.com/watch?v=RU6j8zx3zK0
https://ectratis.bandcamp.com/album/clock-is-a-thing-of-the-past
https://ectratis.bandcamp.com/album/the-artificial-spirit

Reference:
https://www.facebook.com/ectratisofficial/posts/4390960857614154
https://theprogressiveaspect.net/blog/2019/12/07/ectratis-the-artificial-spirit

[izvor informacije ectratis]