Pozivnica za pakao
The Invitation (2022.)
Redatelj: Jessica M. Thompson
Glumci: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Courtney Taylor, Hugh Skinner, Sean Pertwee
Žanr: horor, triler
Trajanje: 105 min
Država: SAD
Distribucija: Con Film

Sadržaj:
Nakon majčine smrti i bez druge poznate rodbine, Evie (Nathalie Emmanuel) radi DNK test… i otkriva davno izgubljenog rođaka za kojeg nikad nije ni znala da ga ima. Pozvana od strane novopronađene obitelji na raskošno vjenčanje na seoskom području u Engleskoj, odmah ju je zaveo privlačni aristokratski domaćin. No, ubrzo je gurnuta u noćnu moru preživljavanja jer otkriva izopačene tajne u povijesti svoje obitelji i uznemirujuće namjere iza njezine grešne velikodušnosti.

Pozivnica za pakao – Movie Site
The Invitation – IMDb


America Latina
America Latina (2022.)
Redatelj: Damiano D’Innocenzo & Fabio D’Innocenzo
Glumci: Elio Germano, Astrid Casali, Sara Ciocca
Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 90 min
Država: Italija, Francuska
Distribucija: MCF d.o.o.

Sadržaj:
Profesionalan, ljubazan i miran, postigao je sve što je mogao požejeti: vilu u mirnom okruženju i obitelj koju voli i koja mu pravi društvo kako dani, mjeseci, godine prolaze. Njegova supruga Alessandra i kćeriLaura i Ilenia (prva je bila tinejdžerica, druga još ne) su njegov razlog postojanja, njegova sreća, nagrada za život ukorijenjen u samopožrtvovanju i poštenju. Tada nepredviđeno upada u ovo nepokolebljivo i mirno proljeće: na dan kao i svaki drugi Massimo silazi u podrum i apsurd osvaja njegov život.

America Latina – Mubi.com
America Latina – IMDb


Morski pas ljudožder
Maneater (2022.)
Redatelj: Justin Lee
Glumci: Shane West, Nicky Whelan, Jeff Fahey
Žanr: horor, triler
Trajanje: 87 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Nakon nesreće tijekom njihovog odmora na rajskom otoku, grupu prijatelja proganja veliki morski pas – ljudožder.

Morski pas ljudožder – Movieinsider.com
Maneater – IMDb


Lunana
Lunana: A Yak in the Classroom (2019.)
Redatelj: Pawo Choyning Dorji
Glumci: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung
Žanr: drama
Trajanje: 110 min
Država: Butan, Kina
Distribucija: FMFS

Sadržaj:
Ugyen je mladi učitelj koji živi u Butanu no čezne za preseljenjem u Australiju kako bi ostvario svoj san da postane pjevač. Nakon što sazna da posljednju godinu obvezne učiteljske prakse mora odraditi u zabačenom planinskom selu Lunana, nevoljko preuzima zadatak i odlazi na novo radno mjesto. Lokalno ga stanovništvo po dolasku toplo dočekuje i pokušava pridobiti kako bi s njima ostao što duže, no nema mnogo vremena jer oštra zima uskoro stiže u ledenjačke dijelove Himalaje… Film smješten u očaravajući planinski Butan topla je priča o prijateljstvu i rušenju predrasuda, nominirana za nagradu Oscar za najbolji međunarodni film.

Lunana – Samuelgoldwinsfilms.com
Lunana: A Yak in the Classroom – IMDb


Mama Muu se vraća kući
Mamma Mu hittar hem / Mamma Moo Finds Her Way Home (2021.)
Redatelj: Christian Ryltenius & Tomas Tivemark
Glumci:
Žanr: animirani
Trajanje: 65 min
Država: Švedska
Distribucija: FMFS

Sadržaj:
Mama Muu je cijeli svoj život provela na istoj farmi, okruženoj prostranim zelenim poljima i punoj životinjskih prijatelja. Kada jednoga dana farmu posjeti roda koja je proputovala čitav svijet, Mama Muu se počinje pitati kako može biti sigurna da je farma na kojoj živi njezin pravi dom? Što ako negdje drugdje na ovom velikom svijetu postoji neko bolje mjesto za nju? Dok joj prijateljica Vrana pokušava dokazati da trava nije zelenija drugdje, znatiželja Mame Muu raste i tjera je na put u nepoznato… Topla obiteljska priča predivne animacije odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući.

Mama Muu se vraća kući – Kino Mediteran
Mamma Mu hittar hem / Mamma Moo Finds Her Way Home – IMDb


Poslije svega: Zauvijek sretni
After Ever Happy (2022.)
Redatelj: Castille Landon
Glumci: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Kiana Madeira
Žanr: ljubavna drama
Trajanje: 95 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Ljubav Tesse i Hardina oduvijek je bila komplicirana, život im se pretvorio u vrtlog strasti, ljubavi i dramatičnih preokreta. Tvrdoglavo su se borili za ljubav, odbijajući poslušati čak i najdobronamjernije savjete, uvjereni da njihova ljubav ne priznaje nikakve granice. Tessa više nije slatka, jednostavna, dobra djevojka kakva je bila kad je upoznala Hardina. Ostalo je samo još jedno pitanje – jesu li i dalje stvoreni jedno za drugo? Velika završnica serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne poznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

Poslije svega: Zauvijek sretni – Wikipedia
After Ever Happy – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]