Ljetne večeri u tjednu pred nama idealne su za pogledati hit film “Ljeto kad sam naučila letjeti”, koji se nakon rasprodane splitske premijere u Ljetnom kinu Bačvice prikazuje večeras 18.08.2022. u 21 sat, a možete ga uloviti i u ostalim ljetnim kinima Kino Mediteran mreže.

Nakon hrvatskih premijera na Festivalu mediteranskog filma Split u kina diljem Dalmacije stižu “Colonia Dignidad” i “Zalazak sunca”. Snimljena po istinitim događajima, čileanska “Colonia Dignidad” šokantan je, uzbudljiv i snažan film o sekti pod vodstvom mračnog vođe iz koje se nije jednostavno izvući. U novom filmu poznatog meksičkog redatelja Michela Franca, napetoj i nepredvidivoj triler-drami “Zalazak sunca” koja drži pažnju do zadnje minute, glumačku postavu predvodi slavni dvojac Tim Roth i Charlotte Gainsbourg.

Fotografiju ustupio Kino Tuškanac

Ljetno kino Bačvice od 20.-22. kolovoza 2022. domaćin je Revije srpskog filma koja se održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom tri dana prikazat će se novi radovi srpskih redatelja (dvije epizode serije “Besa”, filmovi “Vikend s ćaletom” i Realna priča”), a projekcije imaju i engleske titlove.

Na Bačvicama se u sklopu programa “Klasika al fresco” idućeg utorka prikazuje “Dodir zla” kojeg je snimio čest splitski gost, legendarni Orson Welles, a koji se smatra njegovim najboljim filmom i jednim od najboljih noir filmova klasične ere.

Novo u kinima je hit-triler “Djevojka iz močvare” redateljice Olivie Newman snimljen prema svjetskom bestseler romanu, a za najmlađe još igraju animirani i sinkronizirani “Malci 2: Kako je Gru postao Gru”, “Tuljani specijalci” i “DC Liga Super-ljubimaca”.

Uz standardne lokacije, ovog četvrtka Kino Mediteran turneja završava u Selcima na otoku Braču, a potom seli u Cavtat i Zadvarje.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaznice se na blagajnama mogu kupiti prije početka projekcije ili online na www.kinomediteran.hr

[izvor informacije Kino Mediteran]