DC Liga Super-ljubimaca
DC League of Super-Pets (2022.)
Redatelj: Jared Stern
Originalni glasovi: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski, Natasha Lyonne, Diego Luna, Keanu Reeves
Hrvatski glasovi: Jan Kerekeš, Hrvoje Klobučar, Ksenija Marinković, Katarina Maridazza, Zoran Pribičević, Alen Liverić, Aleksandra Naumov, Borna Galinović, Boris Barberić
Žanr: animirani
Trajanje: 106 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Ljubimce predvodi Supermanov voljeni pas Krypto. Njih su dvojica nerazdvojni prijatelji, koji dijele super-moći i zajedno se bore protiv kriminala u Metropolisu. Kada Supermana i ostatak Lige pravde otmu, Krypto mora uvjeriti ofucanu ekipu iz skloništa za životinje – psa Acea, svinju PB-ja, kornjaču Mertona i vjevericu Chipa – da ovladaju svojim novonastalim moćima i pomognu mu spasiti otete superjunake. Aceu se nikako ne sviđa ideja super-psa – no to će se brzo promijeniti kad upozna Batmana. Super-pas Krypto i njegov tim supermoćnih životinja oduševit će baš sve!

DC Liga Super-ljubimaca – Movie Site
DC League of Super-Pets – IMDb


Maigret
Maigret (2022.)
Redatelj: Patrice Leconte
Glumci: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier
Žanr: kriminalistički
Trajanje: 89 min
Država: Francuska
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Filmska adaptacija proslavljenog krimića Georgesa Simenona, s inspektorom Maigretom, istražiteljem pariške policije kojeg utjelovljuje legendarni Gerard Depardieu. Simenonov neodoljivi retro stil podsjetit će nas s nostalgijom na još jednu omiljenu slavnu autoricu staromodnih krimića – Agathu Christie. Mlada je djevojka, odjevena u večernju haljinu, pronađena mrtva na pariškom trgu. Inspektor Maigret pokušat će je identificirati, a zatim shvatiti što se žrtvi zapravo dogodilo.

Maigret – Wikipedia
Maigret – IMDb


Siroče: Prvo ubojstvo
Orphan: First Kill (2022.)
Redatelj: William Brent Bell
Glumci: Julia Stiles, Isabelle Fuhrman, Rossif Sutherland
Žanr: horor
Trajanje: 99 min
Distribucija: Editus

Sadržaj:
Kultni američki horor film iz 2009. godine, dobiva svoj nastavak. Siroče: Prvo ubojstvo zamišljen je kao prequel originalnog filma te će publici pružiti uvid u mračnu povijest Leene Klammer “Esther” i u njezino prvo ubojstvo. Prvi film govori o Estherinom prijašnjem životu – obitelj s kojom živi nije prva obitelj koja ju je posvojila, a znamo i da je pobjegla iz psihijatrijske ustanove. Međutim, novi nastavak ‘Siroče: Prvo ubojstvo’ priča o tome kako je Leena uspjela pobjeći iz Estonije u Sjedinjene Države. Leena Klammer je žena koja pati od hipopituitarizma, zbog čega izgleda mlađe. Predstavljala se kao “Esther”, nestala kći Katie Mauerove i Richarda Mauerova. Katie je uvjerena da to nije njezina kći, dok Richard vjeruje da njegova žena pati od paranoje. Leena ih pokušava razdvojiti stvarajući velike probleme obitelji i sukobljava se s majkom koja će zaštititi svoju obitelj pod svaku cijenu.

Siroče: Prvo ubojstvo – Collider
Orphan: First Kill – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]