U petak 10. lipnja i subotu 11. lipnja 2022. održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja.

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodne dvije godine, što uključuje preko pedeset ostvarenja, od toga šesnaest eksperimentalnih, trinaest igranih, jedanaest dokumentarnih, sedam namjenskih filmova, te nekoliko vježbi nastalih kroz radionicu montaže. Dvodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina i na nekoliko lokacija u sklopu Doma mladih, dok će večernji dio programa koji starta oba dana u 21h biti prikazan na otvorenom na Trgu ispred Doma mladih.

Stefan Knezović – Između redaka (2021) ; Fotografiju ustupio Kino klub Split

Nakon završetka službenog programa u subotu, tradicionalno druženje nastavit će se u hodniku Doma mladih na prvom katu uz filmsku glazbu i svjetlosni performans Coke i Tudora.

Događanje se organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom Doma mladih. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Link na: PROGRAM

Kao i prethodnih godina program prikazuje sva nastala audiovizualna djela, kako ona mladih autora, amaterske filmove, tako i profesionalne produkcije i koprodukcije. Posjetitelji će također imati priliku pogledati radove nastale kroz radioničke i rezidencijalne programe kluba. Najčešće se surađivalo s Kinoklubom Zagreb, udrugom Blank, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu. Ukupno trajanje programa dostiže devet sati.

Od kurioziteta ističemo projekciju za fanove Tomb Raidera. Program se sastoji od četiri filma Tine Ljubenkov, a obraćamo pažnju na dokumentarce “Peter Connelly – Symphony of Revelation”  o kompozitoru soundtracka za video igru “Tomb Raider” i kratkometražni dokumentarac “Murti Schofield – Beyond the story” o scenaristi igre Tomb Raider: The Angel of Darkness. Posjetitelji će filmove moći pogledati u zasebnoj prostoriji u sklopu Kino kluba u subotu od 17h – 23h.

Za vizualni identitet događanja zaslužan je Hrvoje Hiršl.

Također napominjemo da su prijave na programe i dalje otvorene:
Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom ovdje.
Više info.
Radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero ovdje.
Više info.

Više detalja o programima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split

[izvor informacije Kino klub Split]