Norm of the North: King Sized Adventure (2021)
Redatelji: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez
Glumci: Saša Buneta, Hrvoje Klobučar, Domagoj Janković, Mario Valentić, Marko Ožbolt

Polarni medvjed Norm sin je arktičkog kralja, koji je svoju prvu filmsku avanturu dobio 2015. Godine. Iako nije bio pretjerano popularan, bio je dovoljno uspješan da ostvari već dva nastavka.

Fotografiju ustupio Cineplexx

U posljednjem filmu, “Medo Sa Sjevera 3: Kraljevska Avantura”, ovaj simpatični, ali i smotani polarni medvjed, postao je kralj i opet se našao u nevolji. Obećaje prijatelju vratiti najcjenjeniji kineski antikvitet koji mu je ukraden. U pomoć mu priskaču prijatelji s kojima kreće u novu avanturu u Peking, gdje ih očekuje skakanje po planinama i suprotstavljanje nemilosrdnom arheologu.

Kako to obično biva u filmovima za najmlađe, i “Medo Sa Sjevera 3” reciklira poruke o prijateljstvu, suradnju i odgovornosti za druge. Doduše, ne na profinjeni način kao što to čine u studiju Pixar. Ipak se ovdje radi o neobaveznoj zabavi za najmlađe, gdje je smotanost i šlampavost medvjeda sasvim dovoljan povod za uživanciju u filmu. Upravo to bi moglo nasmijati i roditelje. Za razliku od prijašnjih nastavaka koji su bili namijenjeni više manjoj djeci, ovaj će biti zabavan i školarcima.

“Medo Sa Sjevera 3” je sinkroniziran na hrvatski jezik kao i prethodna dva filma. Pogodan je za djecu stariju od šest godina, jer bi manjoj djeci komodo zmajevi mogli biti zastrašujući, kao i društvena izolacija glavnog lika, te njegov bijeg u šumu.

Iva Brčić

Medo sa sjevera 3: Kraljevska avantura – commonsensemedia.org
Norm of the North: King Sized Adventure – IMDb