“Sasvim obična obitelj” uzbudljiv je triler nove švedske zvijezde Mattiasa Edvardssona

Christopher Olsen, mlad i uspješan poslovni čovjek, pronađen je izboden na gimnazijskom igralištu. Način ubojstva ukazuje na zločin iz strasti koji se odigrao usred noći, no policija je vrlo efikasna i već sljedećeg dana privodi osumnjičenu za ubojstvo, devetnaestogodišnju djevojku Stellu Sandell. Ona potječe iz sasvim obične obitelji, radi u H&M-u da bi uštedjela za putovanje po Aziji, a sve svoje slobodno vrijeme provodi s najboljom prijateljicom Aminom Bešić. Kad Stella završi u zatvoru, njezini roditelji – otac Adam, svećenik u Švedskoj crkvi, i majka Ulrika, vrhunska odvjetnica – nađu se na najvećoj životnoj kušnji. Hoće li pogaziti sva svoja načela i pokušati spasiti kćer premda ni sami nisu sigurni što se zapravo dogodilo? Mogu li obitelj i prijateljstvo izdržati izdaju i optužbu za ubojstvo? Je li Christopher Olsen samo žrtva ili opasni psihopat kojega je trebalo zaustaviti?

‘Sasvim obična obitelj’ uzbudljiv je triler nove švedske zvijezde Mattiasa Edvardssona koji se ne ispušta iz ruku do posljednje stranice, a kritičari ga već nazivaju književnim fenomenom. Ispričani iz perspektive triju glavnih likova – oca, kćeri i majke – obični i nesvakidašnji događaji kod Sandellovih sklapaju se u kaleidoskopsku priču o obitelji i zločinu u potrazi za odgovorom na pitanje koliko je daleko čovjek spreman otići da zaštiti one koje voli.

„Vrhunski napisan, napet švedski psihološki triler.“
Neue Welt, Njemačka

„Je li išta kako se čini? Mattias Edvardsson napisao je vrlo dojmljiv psihološki triler, slojevit i s puno pitanja, a svojim će vas odgovorima iznenaditi.“
Smålandposten, Švedska

Neobičan psihološki triler koji se čita bez predaha.
The Wall Street Journal

Više o knjiz

O autoru

Mattias Edvardsson (1977.) švedski je pisac i profesor psihologije i švedskog. Dosad je napisao pet romana i nekoliko knjiga za mlade. Proslavio se psihološkim trilerom ‘Sasvim obična obitelj’, objavljenim u Švedskoj 2018., koji je ubrzo postao hit i izvan granica njegove rodne zemlje. Roman ‘Dobri susjedi’ (2020.) njegova je druga uspješnica, a ‘Obiteljska tragedija’ (2021.) zauzela je ljestvice bestselera ubrzo nakon objavljivanja. Edvardssonovi napeti psihološki trileri objavljeni su u više od trideset zemalja diljem svijeta. Živi s obitelji u blizini Lunda gdje predaje u srednjoj školi.

Više

Informacije o knjizi:

Mattias Edvardsson
Sasvim obična obitelj

Prevoditelj: Luka Miličević
ISBN: 9789535204565
Područje: Roman
Uvez: Meki uvez
Jezik: Hrvatski
Biblioteka: Ambrozija
Godina izdanja: 2022
Format: 15,5*23,5
Broj stranica: 408
Izdavač: V.B.Z. d.o.o

[izvor informacije V.B.Z.]