Za ljubitelje romana američko-irske spisateljice Tane French, jedne od najboljih kriminalističkih autorica našeg doba, na police knjižara stigla je nova poslastica: roman ‘Tragač’ u prijevodu Dražena Čulića.

‘Tragač’ je majstorski ispričana priča s bogatom atmosferom o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu u kojem ne postoji jasna podjela između tih dvaju polova. Prema ocjeni The Washington Posta „ova prigušeno napeta priča o osujećenim snovima o bijegu možda je najbolji roman Tane French dosad.“

Nakon 25 godina rada u čikaškoj policiji, ali i teškog razvoda, Cal Hooper uvjeren je kako je preseljenje u irsko selo upravo ono što mu treba. Sve što želi jest izgraditi novi život na lijepoj lokaciji s dobrim pubom u kojem se ništa ne događa. No kad mu se obrati Trey čiji je brat nestao, Cal počinje otkrivati slojeve mraka koji se kriju iza idiličnih pejzaža i počinje shvaćati da i najmanja mjesta kriju opasne tajne. Tragač Tane French – jedne od najboljih kriminalističkih autorica našeg doba – majstorski je ispričana priča s bogatom atmosferom o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu gdje jasna podjela između tih dvaju polova ne postoji.

„Svaki je roman Tane French razlog za slavlje… pročitajte ga jednom zbog radnje, a onda još jednom zbog ljepote i finoće autoričina pisanja“
The New York Times

Jedan od najboljih trilera koji sam pročitao u zadnjih nekoliko godina. Atmosfera neizvjesnosti u ruralnoj sredini s nekoliko šokantnih obrata drži vas sve do zadnjh stranica s iznađujuće životno neugodnim raspletom.
Robert Jukić, film-mag.net

Tana French (1973.) irska je spisateljica i kazališna glumica. Dosad je napisala desetak romana koji su osvojili brojna priznanja i nagrade, kao što su, Edgar, Anthony, Macavity, Barry i ICVA Clarion, Irish Book Award, Los Angeles Times Book Prize i dr. The Washington Post nazvao ju je “jednom od najtalentiranijih živućih autora kriminalističkih romana“. Živi u Dublinu.

Informacije o knjizi:

Tana French
Tragač

Izdavač: Profil knjiga d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Dražen Čulić
ISBN-13: 9789533138695
Uvez: Meki
Dimenzije: 15×23

[izvor informacije Profil knjiga]