‘Smrt na Nilu’ pomeo konkurenciju ovog vikenda u hrvatskim kinima i ostvario najbolje vikend otvaranje ove godine. Napokon smo dočekali otvaranje novog kino spektakla Smrt na Nilu, nastavka napete adaptacije popularnog romana poznate spisateljice Agathe Christie, koji je ovog vikenda (17.02.2022. – 20.02.2022.) pomeo konkurenciju u hrvatskim kinima. Pogledalo ga je 17.717 gledatelja te je time ostvario najbolje kino otvaranje 2022. godine s ukupnom zaradom od 827.347 kn.

Napeti detektivski roman o ubojstvu i pogubnoj ljubavnoj priči, „Smrt na Nilu“ jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njezinih najviše uznemirujućih i intrigantnih romana. Na prvi pogled prevladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.

Fotografiju ustupio Blitz

„Smrt na Nilu“ će gledatelje odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije koje su bile nadahnuće Christienom trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne glazbe iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima… U filmu nastupaju izvanredni glumci koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njezinih romana.

Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor. Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okružju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, utjecaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledatelji, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tijekom cijelog filma.

„Smrt na Nilu“ okupila je filmsku ekipu koja je radila i na filmu „Ubojstvo u Orient Expressu“. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright. Scenarij je napisao Michael Green prema romanu Agathe Christie, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

Film „Smrt na Nilu“, studija 20th Century Studios i u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.

Death on the Nile – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]