Dinastija Gucci
House of Gucci (2021.)
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino
Žanr: kriminalistički, triler
Trajanje: 158 min
Država: SAD

Sadržaj:
‘Dinastija Gucci’ inspirirana je šokantnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i u konačnici ubojstva. Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak “Crna udovica”. Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, “Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti”.

Dinastija Gucci – Movie Site
House of Gucci – IMDb


Kaamelott: Prvo poglavlje
Kaamelott (2021.)
Redatelj: Alexandre Astier
Glumci: Alexandre Astier, Lionnel Astier, Sting, Antoine de Caunes
Žanr: avantura, komedija
Trajanje: 120 min
Država: Francuska

Sadržaj:
Deset je godina prošlo otkad se Arthur odrekao prijestolja i nestao nakon što ga je predao bivšem prijatelju Lancelotu, koji je od tada nad kraljevstvom uspostavio strašnu vladavinu. Vitezovi okruglog stola su se raspustili i u nekoliko navrata pokušali jadne bljeskove otpora protiv Lancelota. Svi se pitaju što se s Arthurom zapravo dogodilo, od Lancelota (koji mu želi smrt) pa sve do potlačenih malih ljudi (koji žele da se vrati). No, želi li se Arthur doista vratiti u Kaamelott kako bi još jednom pomogao tim budalama i povratio prijestolje koje mu pripada? Nastavak kultne serije redatelja Alexandrea Astiera o nesvakidašnjoj verziji legende o vitezovima okruglog stola.

Kaamelott: Prvo poglavlje – Play.Google.com
Kaamelott – IMDb


Resident Evil Početak: Raccoon City
Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021.)
Redatelj: Johannes Roberts
Glumci: Kaya Scodelario, Robbie Amell, Hannah John-Kamen
Žanr: akcija, horor
Trajanje: 107 min
Država: SAD

Sadržaj:
Vraćajući se korijenima planetarno popularne franšize RESIDENT EVIL, obožavatelj i redatelj Johannes Roberts oživljava igre za novu generaciju obožavatelja. U filmu RESIDENT EVIL POČETAK: RACCOON CITY, nekada cvjetajući dom farmaceutskog giganta korporacije Umbrella, Raccoon City je danas umirući grad na Srednjem zapadu. Egzodus tvrtke opustošio je grad … a veliko zlo se sprema ispod površine. Kad se to zlo oslobodi, skupina preživjelih mora zajedno raditi na otkrivanju istine iza Umbrella korporacije i preživjeti noć.

Resident Evil Početak: Raccoon City – Movie Site
Resident Evil: Welcome to Raccoon City – IMDb


Deset u pola
Deset u pola (2021.)
Redatelj: Danis Tanovic
Glumci: Edib Ahmetasevic, Izudin Bajrovic, Kerim Cutuna, Branko Djuric
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 90 min
Država: BiH

Sadržaj:
Sarajevo, svibanj 2021. godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla pojesti „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog već i cijelog grada.

Deset u pola – Zagreb film festival
Deset u pola – IMDb


Talijanska priča
Made In Italy (2020.)
Redatelj: James D’Arcy
Glumci: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 94 min
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Ova srčana romantična komedija radnjom je smještena u Toskanu, a prati boemskog londonskog umjetnika Roberta (Neeson) koji se sa svojim otuđenim sinom Jackom (Richardson) vraća u Italiju kako bi na brzinu prodao kuću koju je naslijedio od pokojne supruge. Međutim, nitko od njih dvojice nije spreman pronaći nekad prelijepu vilu u tako očajnom stanju… Renovacije kreću po zlu, a otac i sin ubrzo se nađu u sukobu – i to ne po prvi put. Zbog svog pomalo komičnog nedostatka iskustva u vezi radova u kući, Robert će potražiti pomoć od živopisnih lokalnih stanovnika, ali za Jacka stanje u kojem se nalazi kuća čini se da oslikava njegovu osobnu potragu za uspomenama na sretnija vremena s majkom. Kada se Jack zaljubi u Nataliju, živahnu mladu talijansku kuharicu, on kao da obnavlja svoje tijelo i dušu s delicijama iz njezine lokalne tratorije – sve do trenutka dok se ne nađu u opasnosti od Natalijinog ljubomornog i prijetećeg supruga…

Talijanska priča – IFCFilms.com
Made In Italy – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]