Na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se održala u Požegi od 26. do 28. studenog 2021. nagrađeni su filmovi ‘Limes’ i ‘Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo’

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

Kada odlučim ; Fotografiju ustupio KKZ

Žiri u sastavu filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e u nedjelju, 28. studenog, dodijelio je ukupno deset nagrada i jedno specijalno priznanje.

Eksperimentalni film Limes Nevena Dužaneca nagrađen je prvom nagradom.  U ostvarenju Limes Neven Dužanec pita se što se krije ispod površine, što je gore, a što dolje te može li se ono što je “gore” i ono što je “dolje” ikada istinski susresti?

Film Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo dobio je treću nagradu. U tom autobiografskom filmu Tomislav Šoban govori o stanu u kojem živi te o tajni koju stan skriva.

[izvor informacije Kinoklub Zagreb]