Na 15. izdanju velikog međunarodnog festivala za mladu publiku Filem’On Festival, Brussels od 27.10. do 6.11.2021. sudjeluje skupina mladih iz Rijeke i Zagreba kao dio Teen žirija koji će dodjeljivati nagradu Filem’On Teen Screen Award za najbolji film za tinejđere.

Filem’On festival će u deset dana prikazati 130 filmova iz 40 zemalja iz čitavog svijeta, uz radionice i posebna događanja poput cine-koncerata, te programa za profesionalce.

Naši mladi u poznatom briselskom kinu Cinema Nova prikazuju i svoje filmove, “Trač”, “I što još kod tebe ima?” te “Stick hit the fan” nastale na FROOOM! filmskoj školi, kao dio OPEN TEENS programa, 5.11. u 19 sati.

Hrvatski teen žiri je u Brusselsu u pratnji filmskih redatelja i edukatora Vene Mušinovića i Karla Voriha, a uz njih sudjeluju i mladi iz Poljske, Nizozemske, Estonije, Belgije i Njemačke.

Osim teen žirija, na festivalu sudjeluje i glumac i redatelj Boris Bakal, kao član čak dva žirija, ECFA Doc i ECFA Shorts.

Sudjelovanje hrvatskih predstavnika na Filem’Onu ostvareno je u suradnji festivala i FROOOM! filmske škole Bacača Sjenki.

Više informacija na: https://filemon.be/en/filemon-festival-2/

[izvor informacije Bacači sjenki]