Duhovi tame
Antlers (2021.)
Redatelj: Scott Cooper
Glumci: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas
Žanr: SF, akcija, horor
Trajanje: 99 min
Država: SAD

Sadržaj:
Riječ je o adaptaciji kratke priče Nicka Antosce ‘The Quiet Boy’ o učiteljici iz malog grada koja sa svojim bratom, lokalnim šerifom, otkriva da jedan njezin učenik krije opasnu tajnu. Dječakove mračne tajne dovode ih do zastrašujućih susreta s jezivim stvorom koji sa sobom povlače zastrašujuće posljedice. Novi pogled na čudovište koje niste mogli zamisliti niti u najgorim noćnim morama. Od proslavljenog redatelja Scotta Coopera i u produkciji majstora horora, oskarovca Guillerma del Tora.

Duhovi tame – Movie Site
Antlers – IMDb


A bili smo vam dobri
A bili smo vam dobri (2021.)
Redatelj: Branko Schmidt
Glumci: Rene Bitorajac, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat, Milivoj Beader, Nikša Butijer, Paško Vukasović, Goran Navojec, Dražen Šivak, Nela Kocsis
Žanr: drama
Trajanje: 72 min
Država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina

Sadržaj:
Trideset godina nakon rata, odlikovani heroj Dinko ogorčen je i razočaran. Napustila ga je obitelj, a Hrvatska za koju se borio osiromašena je, raseljena i korumpirana. Dinko se odaziva na poziv starih suboraca koji od Vlade zahtijevaju davno obećani muzej u zgradi iz koje se išlo u rat. Demonstracijama se pridružuju mladi fašisti, što dovodi do sukoba s policijom. Dinko izgubi kontrolu i nasilje eskalira. Istinit, bolan i provokativan, novi film Branka Schmidta, u kojem po treći put, nakon velikih domaćih hitova: Metastaze i Ljudožder vegetarijanac, glavnu ulogu nosi Rene Bitorajac. Rene Bitorajac je za ovaj film osvojio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu ove godine u Puli, dok mu je suradnja sa redateljem Schmidtom u karijeri donijela ukupno tri Zlatne arene!

A bili smo vam dobri – Pula Film Festival
A bili smo vam dobri – IMDb


100% vuk – sink
100% Wolf (2020.)
Redatelj: Alexs Stadermann
Glumci: Iva Jerković, Goran Navojec, Dušan Bućan, Zoran Šprajc, Dražen Bratulić, Tin Rožman
Žanr: animirani
Trajanje: 96 min
Država: Australija, Belgija

Sadržaj:
Priča o 100% vuku fokusira se na Freddyja, nasljednika ponosne obiteljske loze vukodlaka. Uvjeren da će postati najstrašniji vukodlak ikad, Freddy ostane šokiran kada na svoj 14. rođendan njegovo prvo “ratovanje” pođe po zlu, pretvarajući ga u divlju … pudlicu. Starješine čopora su bacile kost, a Freddy mora do sljedećeg izlaska Mjeseca dokazati da ima pravo vučje srce ili riskirati da bude zauvijek izbačen iz čopora. Freddy mora prevladati svoju ružičastu i pahuljastu vanjštinu kako bi dokazao da je još uvijek 100% Vuk. Freddy Lupin je poput bilo kojeg sasvim običnog četrnaestogodišnjeg dječaka … samo što nije ni običan niti je više dječak. Ima ipak četrnaest godina … A i vukodlak je! Bolje rečeno, tek će biti.

100% vuk – Studio100film.com
100% Wolf – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]