Naučite sve tajne pisanja scenarija i snimanja filma uz redatelja Arsena A. Ostojića. U sklopu projekta Kulturiraj se online, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u organizaciji umjetničke udruge Binocular teatar, početkom studenog započinje program besplatnih intenzivnih filmskih webinara koji su namijenjeni svim građanima 54+ koje zanima sedma umjetnost.

Fotografija preuzeta s portala Društvo hrvatskih filmskih redatelja

Prethodno iskustvo u filmskim aktivnostima nije obavezno, a interaktivne zoom radionice vodit će proslavljeni hrvatski redatelj Arsen Anton Ostojić, široj javnosti poznat po brojnim filmskim uspješnicama, poput Te divne splitske noći, Haliminog puta, Ničijeg sina, F20 i drugih, koji ima i dugogodišnje bogato iskustvo kao predavač na odsjeku produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Webinari će se održavati jednom tjednom, srijedom od 17 do 20 sati, prvi je termin zakazan za 3. studenog 2021., a nakon blagdanske pauze tijekom druge polovine prosinca, završetak programa planiran je za 26. siječnja 2022. Tijekom radionice polaznici će, uz upute i savjete mentora, te zajednički rad na određenim temama, napisati i svoj prvi scenarij za kratkometražni igrani film te po završetku programa dobiti i diplomu.

Široka programska lepeza webinara obuhvaća govor o filmskoj umjetnosti, režiji, scenaristici, produkciji, uz osvrte na filmsku glumu, snimanje i montažu, te zajedničko istraživanje i otkrivanje što to film čini tako posebnim u odnosu na druge umjetnosti. Uz to, polaznici će učiti na konkretnim primjerima iz filmskih djela te usvajati početne korake pri procesu pisanja, kao i diskutirati o idejama za scenarije te raditi na dijalozima i unutarnjem ritmu filma. Iskusan redatelj Arsen A. Ostojić s polaznicima će podijeliti svoje raskošno znanje o režijskim tehnikama, vrsti kadrova, načinima snimanja, filmskoj glumi i drugom.

Budući da je broj polaznika ograničen, svi koji žele sudjelovati na ovim webinarima, trebaju se što prije javiti broj 095-704-7352 te osigurati svoje mjesto.

[izvor informacije IC]