Peter Rabbit 2: The Runaway (2021)
Redatelj: Will Gluck
Glumci: Luka Bulić, Doris Pinčić, Slavko Sobin, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak

“Petar Zecimir: Skok u avanturu” film je napravljen kombinacijom animiranog i igranog. Nastavak je popularnog “Petra Zecimira” iz 2018. godine, u kojem Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati i prave nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe.

Ustupio Cineplexx

U nastavku koji upravo igra u kinima očekuje vas prava avantura u gradu. Bibinu slikovnicu preuzima izdavač koji odluči prikazati Petra kao malog zločka. Zbog toga on se odluči i ponašati tako jer smatra da ga očito svi doživljavajukao zlog i da nema smisla truditi se biti dobar. U svom nastojanju da pokaže svoju zloću ulazi u bandu životinja koje planiraju veliku krađu suhog voća.

Film sadrži gegova i smiješnih situacija, a dotiče i vrijedne teme pogodne za djecu. Tako “Petar Zecimir: Skok u avanturu” govori o povjerenju, prijateljstvu, te o tome kako društvo tretira životinje. Nudi i upozorenje na posljedice pohlepe i želje za akumulacijom što više materijalnog, a uvijek hvalevrijedne su i poruke o moći medija. Ovdje djea lako mogu pohvatati kako mediji manipuliraju publiku stvarajući slike i priče koje žele. Film stoga može poslužiti kao odlična prilika za razgovor o navedenim temama.

Roditelji ne trebaju brinuti za tempo, rječnik i seks. Tempo je primjeren i za manju djecu, kao i rječnik (doduše ima ponešto uvredljivog humora). Nema niti prizora i dijaloga seksualne prirode. No, ima ponešto nasilja – kada recimo farmeri natjeravaju životinje na sajmu ili kada prodavač metlom tjera zečeve, a hvatanje i odvođenje životinja u utočište djeluje grubo.

“Petar Zecimir: Skok u avanturu” pogodan je za dječju dob od 7+. Sinkroniziran je na hrvatski jezik, pa će ga i manja djeca moći pratiti bez ometanja roditelja i ostalih gledatelja.

Petar Zecimir: Skok u avanturu – Movie Site
Peter Rabbit 2: The Runaway – IMDb

Iva Brčić