Posljednji dvoboj
The Last Duel (2021.)
Predstave označene zvjezdicom prikazuju se s pauzom od 15 minuta.
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver, Jodie Comer
Žanr: drama
Trajanje: 152 min
Država: SAD, Velika Britanija

Sadržaj:
Scenarij kojeg su zajedno s Nicole Holofcener napisali Ben Affleck i Matt Damon, oživljava pod redateljskom palicom jednog od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najcjenjenijih filmaša, Ridleya Scotta. ‘Posljednji dvoboj’ donosi istinitu priču o posljednjem službeno dopuštenom dvoboju u Francuskoj. Radnja smještena u Francusku 14. stoljeća, epska je priča o izdaji i pravdi, ispričana s tri različita gledišta: dva viteza (dobitnik Oscara Matt Damon i za Oscara nominirani Adam Driver), čiji je odnos na kušnji radi izdaje, i mlade žene (dobitnica Emmyja Jodie Comer) koja pokušava preživjeti u brutalnoj i opresivnoj kulturi tog doba.

Posljednji dvoboj – Movie Site
The Last Duel – IMDb


Plavi cvijet
Plavi cvijet (2021.)
Redatelj: Zrinko Ogresta
Glumci: Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica, Alen Liverić
Žanr: drama
Trajanje: 83 min
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Mirjana je službenica u zagrebačkoj tvornici konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. ‘Plavi cvijet’ film je o ženi, majci i kćeri, film koji budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe. ‘Plavi cvijet’ dobitnik je Velike zlatne arene za najbolji film 68. Pulskog filmskog festivala. Redatelj Zrinko Ogresta je osvojio Arenu za režiju, dok je Vanja Ćirić dobitnica Zlatne arene za najbolju žensku glavnu ulogu. ‘Plavi cvijet’ je osvojio i Nagradu kritike za najbolji film u Hrvatskom programu.

Plavi cvijet – HAVC
Plavi cvijet – IMDb


Venom 2
Venom: Let There Be Carnage (2021.)
Redatelj: Andy Serkis
Glumci: Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Woody Harrelson
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 97 min
Država: SAD

Sadržaj:
Tom Hardy vraća se na veliko platno kao ubojiti zaštitnik Venom, jedan od najvećih i najkompleksnijih MARVEL-ovih likova. U režiji Andyja Serkisa glume i Michelle Williams, Naomie Harris te Woody Harrelson u ulozi negativca Cletusa Kasadya / Carnagea.

Venom 2 – Movie Site
Venom: Let There Be Carnage – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]