Svi sveci mafije
The Many Saints of Newark (2021.)
Redatelj: Alan Taylor
Glumci: Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., Vera Farmiga, Jon Bernthal. Ray Liotta, Michael Gandolfini
Žanr: kriminalistički, drama
Trajanje: 120 min
Država: SAD

Sadržaj:
Film je smješten u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća te prati događaje koji su obilježili mladog Tonyja Soprana te ga formirali u gangstera kojeg smo imali priliku upoznati u seriji Obitelj Soprano. Pogledajte kako se suparnički gangsteri uzdižu tijekom eksplozivne ere nemira u Newarku u filmu Svi sveci mafije, čija radnja prethodi nagrađivanoj HBO seriji ‘Obitelj Soprano’.

Svi sveci mafije – Movie Site
The Many Saints of Newark – IMDb


Obitelj Addams 2: Izlet – sink
The Addams Family 2 (2021.)
Redatelj: Greg Tiernan, Laura Brousseau
Glumci: Ozren Grabarić, Jasna Bilušić, Klara Uglešić, Noa Zelenko, Dražen Bratulić
Žanr: animirani
Trajanje: 93 min
Država: SAD

Sadržaj:
U prvom filmu prognani iz svoga grada, mladi bračni par Gomez i Morticia Addams sele u napuštenu ludnicu u New Jerseyju. Okruženi močvarom, sigurni i skriveni maglom na vrhu planine, osnuju obitelj. Trinaest godina njihova kći Wednesday ispituje svoju majku o svijetu izvan njihovog doma, no zabrinuta Morticia svaku njezinu znatiželju prekine strahujući od ponovnog prognanstva. Wednesday se pobuni i obitelj Addams se spusti u mali grad. Dočekani su s gađenjem i strahom i pitanje je vremena kada će se građani htjeti riješiti ove čudne obitelji. No, na kraju svih peripetija sve sretno završi i građani ih prihvate u svoj grad shvativši da su svi zapravo malo čudni. U novom nastavku priče obitelj Addams je prihvaćena od strane svojih sugrađana i žive sretno iznad močvare. Pugsley i Wednesday su u godinama kada je djeci zadnja stvar na pameti družiti se s svojom roditeljima, no Gomez ima rješenje – obitelj Addams odlazi na obiteljski odmor!

Obitelj Addams 2: Izlet – Movie Site
The Addams Family 2 – IMDb


Supernova
Supernova (2020.)
Redatelj: Harry Macqueen
Glumci: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 95 min
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Sam i Tusker skupa su proveli dvadeset godina i još uvijek su ludo zaljubljeni. Ali u dvije godine otkad je Tuskeru dijagnosticirana progresivna bolest demencije, njihovi životi su se morali promijeniti. Kako jesen dolazi, njih dvojica planiraju zajedničko putovanje dok je Tusker još u mogućnosti putovati, a sve kako bi se ponovno susreli sa svojim prijateljima i članovima obitelji te posjetili mjesta zajedničke prošlosti. Kako putovanje odmiče, njihove individualne ideje o budućnosti dolaze u sukob. Tajne će se otkriti, privatni planovi uzdrmati, a njihova ljubav bit će stavljena na kušnju kao nikada do tad.

Supernova – Movie Site
Supernova – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]