Za smrt nema vremena
No Time To Die (2021.)
Redatelj: Cary Joji Fukunaga
Glumci: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Žanr: akcija
Trajanje: 163 min
Država: SAD

Sadržaj:
Jedna od najdugovječnijih filmskih franšiza u povijesti filma dobiva nastavak jer se tajni agent James Bond vraća na veliko filmsko platno. Karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog naziva 007, portretirat će Daniel Craig, što će mu biti peta uloga tajnog agenta. Bond je napustio aktivnu službu no njegova „penzija“ je kratkog vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter od njega traži pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom. Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci te Norveškoj. Producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Za smrt nema vremena – Movie Site
No Time To Die – IMDb


Ja sam Frank
Jaz sem Frenk (2019.)
Redatelj: Metod Pevec
Glumci: Janez Škof, Valter Dragan, Katarina Čas, Mojca Partljič, Mojca Ribič
Žanr: drama
Trajanje: 98 min
Država: Sovenija, Hrvatska, Makedonija

Sadržaj:
Kada im pokojni otac ostavi neočekivano nasljedstvo, buntovnik Frank, koji još njeguje stare vrijednosti, i tipičan posttranzicijski tajkun Rajko ulaze u žestok sukob. Dok Frank pokušava ući u trag porijeklu novca stečenog sumnjivim poslovima, njegov se brat Rajko uz pomoć odvjetnika i očevih “kompanjona” pokušava domoći ostavštine.

Ja sam Frank – Movie Site
Jaz sem Frenk – IMDb


Ne diši 2
Don’t Breathe 2 (2021.)
Redatelj: Rodo Sayagues
Glumci: Stephen Lang, Madelyn Grace, Brendan Sexton III, Adam Young, Fiona O’Shaughnessy
Žanr: horor, triler
Trajanje: 98 min
Država: SAD

Sadržaj:
Norman Nordstrom živi povučeno s Phoenix, mladom djevojkom o kojoj se brine i koju trenira kako bi preživjela. Njihov siguran i miran život narušen je kad skupina muškaraca upadne u njihov dom i otme Phoenix. Norman kreće u lov za njezinim otmičarima u napetoj igri mačke i miša. No, ovaj napad izvlači na površinu grijehe iz Normanove prošlosti i Phoenix je prisiljena preispitati njihovu vezu – je li joj on otac ili čudovište?

Ne diši 2 – Movie Site
Don’t Breathe 2 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]