Agent krtica u hrvatskim kinima od 1.listopada 2021. U opasnoj konkurenciji za najtopliji špijunski dokumentarac svih vremena, Agent krtica publiku će natjerati na istovremeno valjanje od smijeha i neutješno plakanje 

Zagreb, 20. rujan 2021. – Premijerno prikazan na Sundanceu i u uskom izboru za nagradu Oscar, pritom i prvi čileanski film ikad nominiran za ovu nagradu, AGENT KRTICA redateljice Maite Alberdi, neobično je ostvarenje na granici žanrova između dokumentarca i špijunskog trilera. Dirljiva i urnebesna priča o 83-godišnjaku Sergiju, koji u svojim poznim godinama i u stalnom sudaru sa suvremenom tehnologijom postaje neka vrsta Jamesa Bonda na tajnom zadatku u staračkom domu, prikazuje se u kinima diljem Hrvatske od 1. listopada kada se obilježava Međunarodni dan starijih osoba.

Fotografiju ustupio Restart Label

Avantura glavnog lika počinje kada se prijavi na neobični oglas kojim se traže muškarci između 80 i 90 godina i sposobni za služenje modernom tehnologijom. Sergio se na intervjuu pokaže kao dobar kandidat i privatni istražitelj Rómulo angažira ga u tajnom zadatku istraživanja slučaja zanemarivanja u staračkom domu, a sve pod krinkom novog štićenika ustanove. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva.

S vremenom situacija postaje sve složenija jer Sergio ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu i sve se više veže za neke od štićenica doma. Tu je galerija usamljenih duša poput kleptomanke Marte koja pati od demencije pa doziva svoju majku, pjesnikinje Perdite koju djeca više ne posjećuju, ali i djevice Berte koja se u njega zaljubljuje. I dok je na početku možda i previše posvećen svom zadatku, kako vrijeme odmiče, dopušta da ga preuzmu osjećaji i počinje zaboravljati zašto je zapravo tu.

Distributer filma je Restart Label.

POPIS KINA: Dokukino KIC Zagreb, Art kino Rijeka, Kino Valli Pula, Kino Zelina Sv. Ivan Zelina, Kino Marof, Kino A. Gandusio Rovinj, Kino Veli Lošinj, Kinoteka Zlatna Vrata Split, POU Samobor, Pop up kino Samobor, Zelena dvorana Zabok, Kino 30. svibnja Daruvar, Dvorana Visia Dubrovnik

El Agente Topo – IMDb

[izvor informacije Restart Label]