Paw Patrol: The Movie (2021)
Redatelj: Cal Brunker
Glume: Vesna Ravenšćak Lozić, Ana Stunić, Kristina Krepela, Gregor Klarić

“Psići u ophodnji – film“ dugometražni je animirani film snimljen prema popularnoj istoimenoj kanadskoj animiranoj seriji. Radnja je vrlo slična radnji neke od epizoda. Baš kao i u seriji, psići iz hitne službe spašavaju sve one koji se nađu u opasnosti. Ovaj put imaju i jedan puno veći zadatak, a to je da spase grad od pohlepnog gradonačelnika koji svojim idejama dovodi mnoge stanovnike u opasnost.

Fotografiju ustupio Cineplexx

Uz nove lokacije i niz šaljivih scena, uvode se i neki novi likovi što će biti djeci nešto novo i zanimljivo. Kako se radi o dječjem filmu, šalje niz djeci prigodnih edukativnih poruka. Primjerice, progovara o upornosti, koju kroz brojne izazove uče psići, te samopouzdanju, važnosti zajedničkog rada i, naravno, prijateljstvu.

Iako ima komičnih prizora oni su za dječju dob, pa bi roditeljima film mogao biti dosadnjikav. Što se tiče pogodnosti za dječju dob, za “Psiće u ophodnji – film“ roditelji slobodno mogu povesti djecu u dobi od 3+. Nema zastrašujućih prizora niti nasilja, već samo ponešto opasnih situacija u kojima se nađu stanovnici grada. Tempo filma je primjeren za najmlađe kao i rječnik, a nema niti prizora i dijaloga seksualne prirode.

Film je prikladno sinkroniziran na hrvatski jezik i igra samo u 2D formatu. Kako se radi o uspješnoj milijardama dolara vrijednoj franšizi, očekujte povećani interes djeteta za igračke, slikovnice i slične dječje proizvode.

Iva Brčić, udruga Najsretnija beba Hrvatska

Psići u ophodnji: Film – Movie Site
Paw Patrol: The Movie – IMDb