Kazalište KNAP s veseljem najavljuje novu kazališnu sezonu 2021/2022. I ova sezona će se, kao i prethodna, odvijati u izazovnim okolnostima poštujući pritom sve propisane epidemiološke mjere.

Sezonu otvaramo  4. rujna 2021. izvedbom kultne knapove predstave „Smisao života gospodina Lojtrice“ u sklopu 12. Ljetnih večeri Teatra Exit, a u spomen na nedavno preminulog redatelja Saše Anočića. Izvedba je u organizaciji Teatra Exit u kojem je Saša godinama radio i stvarao neka od svojih najpoznatijih djela.

Smisao života gospodina Lojtrice ; Fotografiju ustupio KNAP

Rujan će obilježiti i izvedbe nove knapove predstave „Play Harms ili sasvim obične besmislice“. Radi se o teatru apsurda te još jednoj u nizu kazališnih uspješnica redatelja Borisa Kovačevića u kojoj glume Marko Hergešić i Filip Detelić . Premijerna izvedba planirana je u listopadu, a čak tri pretpremijerne izvedbe igrati će u rujnu i to na lokacijama; Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Kazalište Knap te Muzej iluzija.

I ljubitelji amaterizma će u Knapu doći na svoje jer će se od 11. do 17. rujna 2021. u dvorištu Centra održati  45. po redu SKAZ tj. Susreti kazališnih amatera Zagreba. Grad Zagreb u suradnji s Centrom Knap već 45 godina organizira ovaj značajan događaj za kazališni amaterizam koji daje uvid u aktivnost i raznovrsnost amaterskih kazališnih grupa. Unatoč velikom interesu i na ovogodišnjem Skazu  će, radi poštivanja mjera o okupljanju, sudjelovati  deset kazališnih grupa.

Detaljnije informacije o radu i programu ,kako kazališta Knap tako i samog Centra kulture na Peščenici nalaze se  na www.knap.hr

[izvor informacije KNAP]