U jeku kineske kulturne revolucije 1967. Ye Wenjie gleda kako joj crvenogardisti brutalno ubijaju oca batinama. Taj će događaj odrediti ne samo njezin budući život nego i budućnost čovječanstva. Četrdeset godina poslije, pekinška policija šalje Wanga Miaoa, stručnjaka za nanotehnologije, da se ubaci u tajno udruženje znanstvenika nakon niza neobjašnjivih samoubojstava članova. Istraga će Wanga dovesti do zagonetne online igre i uvući ga u virtualni svijet kojim upravljaju neumoljiva tri sunca i njihovo nepredvidljivo kretanje. To je problem triju tijela i u njemu se krije ključ intergalaktičke zavjere koja obuhvaća svjetlosne godine i prijeti da će uništiti čovječanstvo.

Fenomenalna SF trilogija čija radnja obuhvaća 18 906 450 godina – od drevnog Egipta preko kineske kulturne revolucije do vremena osamnaest milijuna godina u budućnosti – osvojila je kritičare, nagrade i čitatelje diljem svijeta, a uskoro postaje i serija koju za Netflix snimaju tvorci ‘Igre prijestolja’.

“Jedinstveno.”
— George R. R. Martin

“SF u najboljem izdanju.”
— Guardian

“Uvlači čitatelja i mijenja mu stanje uma.”
— Daily Mail

“Možda najambicioznije SF djelo u povijesti žanra.”
— London Review of Books

“Prekretnica u kineskoj znanstvenofantastičnoj prozi.”
— New York Times

“Kineski odgovor na Arthura C. Clarkea.”
— New Yorker

“Vaš sljedeći najdraži SF roman.”
— Wired

“Nemjerljivo.”
— Barack Obama

Liu Cixin (1963.) predvodnik je nove generacije kineskih SF autora. Osam puta zaredom bio je dobitnik najveće kineske SF nagrade Galaxy, od 1999. do 2006. te ponovno 2010., a 2015. njegov je najpoznatiji roman Problem triju tijela nominiran za nagradu Nebula te osvojio Huga. Djela mu se ističu smjelim zamahom imaginacije i snažno oslikanom atmosferom u kojoj se fikcija isprepleće s realnošću, a čvrsti znanstveni temelji daju im zastrašujuću uvjerljivost. Tvorac specifično kineskog stila znanstvene fantastike, Liu Cixin član je Kineskog društva pisaca i Društva pisaca pokrajine Shanxi.

Informacije o knjizi:

Liu Cixin
Problem triju tijela

PREVODITELJ: Mirel Komad
GODINA IZDANJA: 2021
NAKLADNIK: VUKOVIĆ & RUNJIĆ
FORMAT 150 x 230 mm
BROJ STRANICA: 352
UVEZ: meki uvez s klapnama
MASA: 0.52 kg
BARKOD: 9789532862492

[izvor informacije Vuković & Runjić]