U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Fotografiju osigurala IB

Film “Tvornica snova” je predivan danski film čije poruke će djeca vrlo lako shvatiti zahvaljujući radnji koja se većinom odvija u snovima i gdje mašta može slobodno stvarati čudesa. Upravo u tom okružju se progovara o zapostavljanju djece i obitelji od strane roditelja i koji to efekt može imati na njih, te društvenim mrežama i posljedicama cyberbullyinga. A to u filmu dovodi do zapleta u kojem se djevojčica Minna i Jenny sukobljavaju u svojim snovima što na kraju dovode do tragičnih  događaja. Ovaj film je odlična prilika za razgovor s djecom o društvenim mrežama i kako ih koristiti na pravilan način. Također i prilika za razgovor o nasilju, odnosno kako sukobe riješavati na nenasilan način. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.

Nasilje: Ljuta djevojčica razbija stvari u kuhinji. Uvredljivi komentari na društvenim mrežama nakon što Jenny objavi Minnine slike.

Zastrašujući prizori: Pauk roboti koji se pojavljuje u snu.

Riječnik: Je primjeren za djecu, iako ima uvredljivih riječi koje djevojčice izgovaraju jedna drugoj, te komentari s društvenih mreža.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Iva Brčić

Tvornica snova – Dfi.dk
Dreambuilders / Drømmebyggerne – IMDb

Facebook