Fatalna
Fatale (2020.)
Redatelj: Deon Taylor
Glumci: Hilary Swank, Michael Ealy, Mike Colter
Žanr: triler
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Napet i provokativan psihološki triler opisuje urušavanje savršenog života sportskog agenta Darrena, nakon što mu zgodna policajka s kojom je proveo burnu noć namjesti ubojstvo. Hilary Swank, dvostruka dobitnica Oscara®, u ulozi zavodnice s opasnim planom.

Fatalna – Movie Site
Fatale – IMDb


Najljepše godine
Gli anni più belli / The Best Years (2020.)
Redatelj: Gabriele Muccino
Glumci: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti
Žanr: drama
Trajanje: 129 minuta
Država: Italija

Sadržaj:
Italija, 1980. Giulio, Riccardo i Paolo nerazdvojni su prijatelji, a dio njihova društva je i Paolova djevojka Gemma. No izazovi odrastanja njihove će odnose staviti na kušnju. Hoće li njihovo prijateljstvo izdržati pritisak vremena? Gabriele Muccino poznat je ljubiteljima talijanske kinematografije – nakon nekoliko uspješnih naslova u matičnoj zemlji (npr. ‘Posljednji poljubac’, 2011) u Hollywoodu je snimio ‘Sedam duša’ (2008) i ‘U potrazi za srećom’ (2006), u kojima je glavnu ulogu odigrao Will Smith. Njegov zasad posljednji film ambiciozna je saga o prijateljstvu, čija radnja obuhvaća 40 godina talijanskog društva i povijesti.

Najljepše godine – Cineuropa.org
Gli anni più belli / The Best Years – IMDb


Fotografija
Photograph (2019.)
Redatelj: Ritesh Batra
Glumci: Nawazuddin Siddiqui, Sanya Malhotra, Farrukh Jaffar, Vijay Raaz, Virendra Saxena, Geetanjali Kulkarni, Jim Sarbh
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 110 minuta
Država: Njemačka, Indija, SAD

Sadržaj:
Siromašni ulični fotograf Rafi slika turiste u Mumbaiju kako bi pomogao baki otkupiti njihovu staru obiteljsku kuću. Ali baku more druge brige, Rafi još nema ženu. Kako bi je umirio, on nagovori neznankinju s jedne od fotografija da pred bakom glumi njegovu zaručnicu. Dok granica između zamišljenih i pravih emocija postaje sve mutnija, njihova fiktivna veza susreće se sa sasvim stvarnim klasnim i društvenim preprekama. Dobitnik Zlatnih kolica za film ‘Pogrešna dostava’ na ZFF-u 2013., redatelj Ritesh Batra u svom šarmantnom novom filmu inspiraciju crpi iz bolivudskih mjuzikla i Shakespeareovih komedija kako bi ponudio malo drukčiju priču o ljubavi u kontradiktornom svijetu urbane Indije. Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu Sundance, a prikazan je i u posebnom programu Berlinalea.

Fotografija – Movie Site
Photograph – IMDb


Zakon geta
Shorta (2020.)
Redatelj: Frederik Louis Hviid, Anders Olholm
Glumci: Jacob Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat
Žanr: akcija
Trajanje: 108 minuta
Država: Danska

Sadržaj:
Točni detalji onoga što se dogodilo dok je Talib Ben Hassi (19) bio u policijskom pritvoru i dalje su nejasni. Policijski službenici, Jens i Mike, u rutinskoj su patroli u getu Svalegarden kad preko radija stigne vijest o Talibovoj smrti. Ta vijest rasplamsa bijes mladih u getu koji sada traže osvetu. Dvojica policajaca će se morati boriti na sve moguće načine kako bi uspjeli pronaći siguran izlaz. Bezvremenski, inteligentan akcijski film koji se suočava s policijskom brutalnošću i rasnim napetostima.

Zakon geta – Movie Site
Shorta – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook