U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U filmu “Kućni ljubimci na tajnom zadatku” životinje se moraju sukobiti sa zlim robotima i njihovim kreatorom koji želi uništiti ljude i životinje. Film je pun akcije, napada na životinje, uništavanja i razaranja. Iako se čini da neke od njih i smrtno stradaju, na kraju se pokaže da tome nije tako. Sve životinje imaju neke svoje osobnosti i karakteristike koje podsjećaju na one ljudske – opsjednutost kupnjom, želja za što ljepšim tijelom, opsjednutost kozmetičkim tretmanima, vrckasti, hrabri, strašljivi i sl. Kroz film nauče prihvaćati jedni druge i svoje različitosti, te koliko je važno prijateljstvo i vjera u sebe. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film bi roditeljima moga obiti zabavan.

Nasilje: Nasilje se provodi između robota, ljudi i životinjama. Roboti su programirani od strane svog tvorca da ubiju životinje.

Zastrašujući prizori: Mogle bi biti scene kada su životinje zarobljene na pokretnoj traci koja vodi do talionice metala.

Riječnik: Ponekad se koriste se ponižavajuće riječi tipa «glupan», «čudak», «ološ» i sl.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Iva Brčić

Kućni ljubimci na tajnom zadatku – Cinando.com
Pets United – IMDb

Facebook