Bježi
Run (2020.)
Redatelj: Aneesh Chaganty
Glumci: Sarah Paulson, Kiera Allen, Onalee Ames
Žanr: horor, triler
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nešto je zlokobno i neprirodno u odnosu majke Diane (Sarah Paulson) i kćeri Chloe (Kiera Allen). Prezaštitnički nastrojena Diane je od rođenja odgajala kćer u potpunoj izolaciji od svijeta. Kad Chloe odraste i postane mlada žena, počinje otkrivati da stvari u njihovoj kući nisu onakvima kakvima se čine. Postaje jasno da je veza Diane s kćeri neprirodna jer je cijelo vrijeme pokušava spriječiti da živi vlastitim životom – u biti je drži kao zarobljenicu u vlastitom domu. Chloe polako otkriva sve više tajni o svojoj „brižnoj“ majci, a opasna igra živaca tek počinje… BJEŽI nije običan triler, to je vrhunski užasavajući film – majstorski rad vizionarske ekipe filma „Searching“ koji unosi nemir u gledatelja pred velikim ekranom.

Bježi – Movie Site
Run – IMDb


Fantastični gospodin Dundee
The Very Excellent Mr. Dundee (2020.)
Redatelj: Dean Murphy
Glumci: Paul Hogan, Mel Gibson, Luke Bracey, Chevy Chase
Žanr: komedija
Trajanje: 88 minuta
Država: Australija

Sadržaj:
Legenda kino hitova ‘Krokodil Dundee’ nakon uspješne karijere želi uživati u zasluženoj mirovini. Nakon mnogo prosjačenja i preklinjanja od strane njegovog agenta, gospodin Hogan se vraća Hollywoodu. Međutim, u samo nekoliko tjedana njegov brand biva potpuno uništen. Iako uvijek pokušava učiniti pravu stvar i spasiti svoju brzo opadajuću reputaciju, život se jednostavno urotio protiv njega. Sve se polako počinje pretvarati u pakao… ali i u fantastičnu zabavu za sve nas! ‘Krokodil Dundee’ se vratio na velika platna u zabavnoj avanturi u kojoj će pokušati vratiti svoju reputaciju.

Fantastični gospodin Dundee – Amazon.com
The Very Excellent Mr. Dundee – IMDb


Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva – sink
Norm of the North 2 (2018.)
Redatelj: Tim Maltby, Richard Finn
Glumci: Saša Buneta, Bojan Navojec, Mirela Videk, Goran Vrbanić, Dado Ćosić
Žanr: animirani
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Daleko od svoga doma na Artiku, polarni medo Norm i njegova tri prijatelja nalaze se u New Yorku koji je postao njihov dom. Grad se uskoro nađe u opasnosti, a Norm se nađe u nevolji u kojoj biva optužen za zločin koji nije počinio. Podršku pronalazi u prijateljima koji mu pomažu da skine ljagu sa svog imena i spasi svoje kraljevstvo. Nastavak velikog animiranog hita Medo sa sjevera.

Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva – Commonsensemedia.org
Norm of the North 2 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook