Predstavljamo novitete domaćih autora ⬇️
Ljubitelji najvećih imena domaće književne scene imaju priliku čitati obiteljsku sagu “Putujuće kazalište” Zorana Ferića, roman Marine Šur Puhovski o prvim seksualnim iskustvima, “Zbogom djevojčice” i novi roman Ivice Ivaniševića “Sutra je novi ručak”. Uz romane tu je i zbirka kolumni Marka Tomaša “Pisma s juga”, zbirka priča Jadranke Pintarić “Dobro sam i ostale laži” te nove zbirke pjesama Ivice Prtenjače “Tišina i njezine olovke”, Lane Derkač “Hotel za mrtve” i Irene Matijašević “Početak zrelosti”.
Studeni je definitivno mjesec sjajne domaće publicistike [📚] – pripremili smo vam šaroliko društvo: Damir Pilić u knjizi “Tito očima Krleže” piše o predsjedniku i piscu koji su oblikovali jugoslavensko društvo, Hrvoje Rupčić u putopisu “U zemlji plemenitih ljudi” vodi nas u Iran, a Mirjana Krizmanić svoj je bezvremenski hit “Tkanje života” dopunila recentnim događajima koji su nas zadesili u 2020.
Vaš V.B.Z.
Više

 

 

Zoran Ferić
Putujuće kazalište
Putujuće kazalište impozantan je roman Zorana Ferića koji bi bio događaj i u nekoj velikoj europskoj književnosti. To je obimna i kompleksna obiteljska saga u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi.
Više

 

 

Mirjana Krizmanić
Tkanje života
Prvo izdanje Tkanja života objavljeno je 2009. godine i odmah je osvojilo srca čitatelja. Knjiga je prodana u više od 100 tisuća primjeraka čime je postala najprodavaniji domaći naslov u zadnjih trideset godina. Nakon 11 godina pred vama je novo, osvježeno i prošireno izdanje.
Više

 

 

Damir Pilić
Tito očima Krleže

Revolucija i zebnja
Ova je knjiga korisna raznovrsnim kategorijama čitatelja. Neupućenima u živote Tita i Krleže ona će biti informativan, udžbenički uvod u dramatične dane dviju presudnih osobnosti hrvatsko -jugoslavenskoga dvadesetog stoljeća. Ona je i dragocjen eklektički sažetak nepregledne literature o vojskovođi i piscu koji su oblikovali jugoslavensku državu i društvo poslije Drugoga svjetskog rata, ako već ne i cijelu jednu novu civilizaciju i kulturu.
Više
Hrvoje Rupčić
U zemlji plemenitih ljudi
Ako nam je ikad trebala dobra vizija, onda je to danas. Hrvoje Rupčić pronašao ju je s onu stranu civilizacija, vjera i ideologija, opisujući svoje veliko motorističko putovanje prostranstvima drevne Perzije, danas Islamske Republike Iran. Hrvojev pustolovni put u dalj i u vis (jer putopis u sebi krije i mali planinarski biser) istodobno je poziv za duhovno putovanje i propitkivanje osobnih i kolektivnih vrijednosti globalnog svijeta, koji tada nije niti slutio kakva ga slijepa ulica u godini 2020. očekuje.
Više

Marina Šur Puhlovski
Zbogom djevojčice
Marina Šur Puhlovski ponovno zapanjuje snagom uvida u ljudsku psihu – u tabu temu dječje seksualnosti i zaljubljenosti djevojčica, s osjećajem za najsitnije detalje i situacije. Sofija Kralj, protagonistica i četiri prethodna romana (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša) pripovijeda o djetinjstvu, mladosti, o seksualnom i duhovnom odrastanju, bolnim spoznajama o različitosti ljudskih naravi, te društvenim i sudbinskim uvjetovanostima.
Više
Marko Tomaš
Pisma s juga
Pisma s juga pisao je Marko Tomaš čitateljima mariborske Večeri, i samom sebi naravno, od travnja 2018. do srpnja 2020. godine, do pandemijskog doba koje je nužno otvorilo pandemonijske teme. Nisu demoni ništa posebno, nego naprosto standardna poputbina i putarina osjetljiva čovjeka, a kad je netko još i nomad poput Tomaša, kada je živio i u Mariboru i Splitu i Zagrebu, svaki od tih gradova se u njega urezuje, no nijedan kao onaj formativni, kao Mostar i zavičajna mu Hercegovina.
Više

Ivica Ivanišević
Sutra je novi ručak
Sidrište romana Sutra je novi ručak kriminalistička je intriga, no uz istragu o trima ritualnim ubojstvima duboko između korica aktualne knjige Ivice Ivaniševića uvlači nas još mnogošto: visprena komedija mentaliteta i neformalni gastro dnevnik; nostalgija za nekim poštenijim svijetom i autentičnijim Splitom; lucidna kritika devastacije moralnih i društvenih vrijednosti.
Više
Jadranka Pintarić
Dobro sam i ostale laži
Knjiga govori o različitosti melankoličnog temperamenta i o tome da je svatko jedinstven u svojoj duševnoj boli, u previranjima, sumnjama, mukama i trpnjama. Kroz sažete priče o jednostavnom usudu bivanja pod „crnim suncem” prolaze zlostavljana žena iz susjedstva, gej imigrant u potrazi za pravom ljubavi, prikrivena bulimičarka, alkoholičar, usamljena samica, prezrena debeljuca, pa i uspješan poduzetnik.
Više

V.B.Z. d.o.o.

OIB: 35632925066
Velikopoljska 12
10010 Zagreb, Hrvatska
Web narudžbe: +385 51 324 015
Email: webshop@vbz.hr

[izvor informacije V.B.Z.]