Kuća straha
The Rental (2020.)
Redatelj: Dave Franco
Glumci: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White
Žanr: horor, triler
Trajanje: 88 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Dva para zajedno iznajme luksuznu, presavršenu da bi bila istinita, kuću na Airbnbu, da bi zatim otkrili kako ih vlasnik potajno špijunira. Nakon dugo vremena, ono što je trebao biti slavljenički izlet za vikend, pretvara se u nešto daleko zlokobnije. Počinju se otkrivati dobro čuvane tajne i četvero starih prijatelja se međusobno počinju doživljavati u potpuno novom svjetlu. Od tog trenutka stvari krenu nizbrdo i s vlasnikom i s njihovim međusobnim odnosom te oni odluče ujutro napustiti kuću. No naravno, treba preživjeti noć. Redateljski debi američkog glumca Davea Franca.

Kuća straha – Movie Site
The Rental – IMDb


Klub sretno razvedenih
Divorce club (2020.)
Redatelj: Michaël Youn
Glumci: Arnaud Ducret, François-Xavier Demaison, Caroline Anglade
Žanr: komedija
Trajanje: 109 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Ben je devastiran kada njegova supruga zatraži razvod. Dok su svi njihovi prijatelji na strani njegove žene, Ben naiđe na starog prijatelja s fakulteta koji se isto nedavno razveo. Patrick ga poziva da dođe živjeti kod njega. Dvojici cimerica ubrzo se pridružuju i drugi razvedeni, razdvojeni i samci koji traže utočište. Zabava za zabavom, njihova vila postaje VIP klub u koji su pozvani svi željni zabave i slobode. Klub ima jedan moto: nemaš pratnju, nemaš problema. Međutim, kada Ben naiđe na Marion, stvari se zakompliciraju… Zabavna komedija o dvojici cimera koji se pokušavaju zabaviti nakon razvoda.

Klub sretno razvedenih – Allocine.fr
Divorce club – IMDb


Koko-di koko-da
Koko-di koko-da (2019.)
Redatelj: Johannes Nyholm
Glumci: Leif Edlund, Peter Belli, Ylva Gallon
Žanr: komedija, fatazija, horor
Trajanje: 107 minuta
Država: Švedska, Danska

Sadržaj:
Tri godine nakon tragičnog događaja, odnos supružnika Elin i Tobiasa ozbiljno je narušen. Par odlučuje otići na kampiranje u prirodu kako bi pokušao prevladati traumu i ponovno se zbližiti. U šumi susreću bizarnu grupu ljudi koju predvodi cirkusant u bijelom. Grupa ih ubrzo počinje mučiti u seriji jezivih snolikih epizoda koje prerastaju u neizdržljiv psihički teror. Prikazan u natjecateljskim programima filmskih festivala Sundance i Rotterdam, film švedskog redatelja Johannesa Nyholma hvaljen je zbog svoje začudne, nadrealističke atmosfere, kao i zbog načina na koji je žanrovske obrasce iskoristio da bi se pozabavio nošenjem s gubitkom i procesom žalovanja.

Koko-di koko-da – Cineuropa.org
Koko-di koko-da – IMDb


Skandalozno ponašanje
Misbehaviour (2020.)
Redatelj: Philippa Lowthorpe
Glumci: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Rhys Ifans, Greg Kinnear
Žanr: komedija, drama, povijesni
Trajanje: 106 minuta
Država: Velika Britanija, Francuska

Sadržaj:
Godine 1970. natjecanje Miss svijeta održano je u Londonu, a domaćin ceremonije bio je američki legendarni komičar Bob Hope. U to je vrijeme natjecanje Miss svijeta s preko stotinu milijuna gledatelja bio najgledaniji televizijski program na svijetu. Uz tvrdnju da natjecanja u ljepoti omalovažavaju žene, novi pokret naziva „Pokret za ženska prava“ gotovo je preko noći postigao slavu nakon što su njegovi članovi potpuno nenajavljeno izašli na pozornicu i na taj način prekinuli prijenos natjecanja uživo. I ne samo to: kada je natjecanje nastavljeno, rezultat istoga izazvao je snažne reakcije: pobjednica nije bila favorizirana Šveđanka već miss Grenade – prva crnkinja u povijesti koja je okrunjena kao Miss svijeta. U samo nekoliko sati, globalno gledateljstvo diljem svijeta svjedočilo je nezamislivim posljedicama koje su uslijedile nakon šokantnog obrata…

Skandalozno ponašanje – Movie Site
Misbehaviour – IMDb

izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook