U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Fotografiju ustupila IB

Film ‘Vik i čarobni mač’, priča priču o dječjoj želji za roditeljskom potporom i potvrdom. Kroz cijeli film se pokazuje koliko često djeca bivaju neshvaćena ili podcijenjena, a upravo ona često imaju fantastična rješenja za probleme s kojima se oni ili obitelj susreće. Osim toga, naglasak je stavljen na važnosti prijateljstva i obitelji. Iako u filmu ima pokoja nasilna scena, prikazano je da ono nikada nije dobro rješenje, te da se treba naučiti kontrolirati u situacijama ljutnje i bijesa jer zbog nerazboritih djela pojedinca drugi mogu stradati. Film može biti odličan povod za roditelje da s djecom porazgovaraju o utjecaju nasilja na druge i njegovim posljedicama, te kako nenasilno rješavati prepreke u svakodnevnom životu. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima u nekim scenama gdje se Vikov otac susreće s gusarima. Ima verbalnog nasilja. Sve je prikazano na minimalan način.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Dane su naznake da se gusarima sviđaju plesačice u sceni kada se Vikinzi preruše u plesačice.

Tempo: Tempo je prilagođen i manjoj djeci.

Iva Brčić

Vik i čarobni mač – Movie Site
Vic the Viking and the Magic Sword – IMDb