Ubojice s razglednice
The Postcard Killings (2020.)
Redatelj: Danis Tanović
Glumci: Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen, Naomi Battrick
Žanr: kriminalistički, drama, misterij
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Njujorški detektiv istražuje smrt svoje kćeri koja je brutalno ubijena dok je bila na medenom mjesecu u Londonu te zatraži pomoć skandinavske novinarke kada slične sudbine zadese i druge parove širom Europe. Umorstva naizgled nemaju ništa zajedničko, jedino što ih povezuje su razglednice slane dnevnim novinama grada u kojima se predviđa sljedeća žrtva te slike poslane istim novinama nakon ubojstva. Kriminalistički misterij nastao prema istoimenom bestseleru Jamesa Pattersona i Lize Marklund, najuspješnijeg i Oscarom® nagrađenog bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića.

Ubojice s razglednice – Amazon.com
The Postcard Killings – IMDb


Igra strave
Come Play (2020.)
Redatelj: Jacob Chase
Glumci: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr.
Žanr: horor
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Mladi Azhy Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se osjeća drugačije od svih ostalih. Na svojem tabletu očajnički traži prijatelja u kojem bi našao utjehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svijet a Oliverovi se roditelji moraju boriti kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Igra strave – Movie Site
Come Play – IMDb


Soba 32
Malasaña 32 (2020.)
Redatelj: Albert Pintó
Glumci: Begoña Vargas, Iván Marcos, Bea Segura, Sergio Castellanos
Žanr: horor
Trajanje: 104 minuta
Država: Španjolska, Francuska

Sadržaj:
Noću se nevolje prikradaju gradom, ali što ako se ona najjezivija krije u vašem domu? Krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća, obitelj Olmedo kupuje stan 32 u ulici Manuela Malasaña, u starom dijelu Madrida. Napuštajući malo provincijsko mjesto krenuli su put prijestonice koja im nudi prosperitet i život iz snova. Ali, postoji nešto što Olmedovi ne znaju: u stanu koji su kupili – nisu sami. Neobjašnjive pojave koje ih prate u stopu uskoro će im ugroziti živote…

Soba 32 – Movienco.co.uk
Malasaña 32


Trolovi: Svjetska turneja – sink
Trolls World Tour (2020.)
Redatelj: Walth Dohrn
Glumci: Renata Sabljak, Pavao Fabijan Medvešek, Mladen Vasari, Dušan Bućan
Žanr: animirani
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

Sadržaj:

Popularni Trolovi se vraćaju! Veliki hit iz 2016. godine dobiva nastavak jer se mala stvorenja koja vole pjevati i plesati vraćaju na velike ekrane 2020. godine. Trolovi će u svojim pustolovinama otkriti da nisu sami i da uz njih postoji još pet različitih Trolovskih plemena, svatko sa svojim glazbenim žanrom: Funkom, Countryiem Technom, Klasikom, Popom i Rockom.

Tvorci ‘Shreka’ i ‘Malog šefa’ kreću u novu glazbenu avanturu u kojoj će se naći i originalna muzika Justina Timberlakea koji je zaradio nominaciju za Oscara za pjesmu „Can’t Stop the Feeling!”.

‘Trolovi Svjetska turneja’ režira Walt Dohrn, koji je radio i na prvom nastavku ‘Trolova’, dok je producent Gina Shay.

Članica hard-rock plemena Kraljica Barb uz pomoć svog oca Kralja Thrasha želi uništiti sve ostale glazbene žanrove kako bi mogao rock zavladati. Kako bi se spriječio taj crni scenarij sva ostala plemena se moraju ujediniti u obrani svijeta i glazbe.

Trolovi: Svjetska turneja – Movie Site
Trolls World Tour – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook