U petak 23.10.2020. u 12 sati u prostoru izložbe Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma ravnatelj ustanove Zagreb film Vinko Brešan i ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić potpisati će Sporazum o suradnji na projektu prezentacije filmske i nefilmske arhivske građe Zagreb filma.

Surogat ; Fotografiju ustupio MSU

Cilj ovog projekta je sustavna stručna briga o čuvanju, digitalizaciji i prezentaciji iznimno vrijedne građe koju se nalazi u fundusu Zagreb filma. Muzej suvremene umjetnosti posjeduje stručne i prostorne preduvjete za obavljanje ovih aktivnosti.

Sporazum se potpisuje u trenutku kada nakon punih devet mjeseci završava izložba  Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma.

Ova velika, multimedijska izložba pokazala je brojne odlične filmove iznimnih autora – Dušana Vukotića, Vatroslava  Mimice, Nedeljka  Dragića, Joška Marušića Marušića, pa sve do najmlađe generacija i autora poput Danijela Šuljića i Marka Tadića.  U sklopu izložbe  rekonstruiran je i  Studio za crtani film, a pored originalne građe koja je nastala kao podloga za izradu animiranih filmova na izložena su i djela naših velikih umjetnika Zvonimira Lončarića, Zlatka Boureka, Aleksandra Srneca, Vlade Kristla, Ede Murtića i mnogih drugih.

[izvor informacije Muzej suvremene umjetnosti]

Facebook


MSU i Zagreb film – Projekt digitalizacije animacije Follow up

U petak 23.10.2020. u 12 sati u prostoru izložbe Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma ravnatelj ustanove Zagreb film Vinko Brešan i ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić potpisali su Sporazum o suradnji na projektu prezentacije filmske i nefilmske arhivske građe Zagreb filma.

Sporazum se potpisuje u trenutku kada nakon punih devet mjeseci završava izložba Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma, kapitalna retrospektiva najuspješnije hrvatske produkcijske tvrtke, nagrađene i nagradom Oscar.

Ljubitelji cvijeća ; Fotografiju ustupio MSU

Cilj ovog projekta je sustavna stručna briga o čuvanju, digitalizaciji i prezentaciji iznimno vrijedne građe koju se nalazi u fundusu Zagreb filma.

Muzej suvremene umjetnosti posjeduje stručne i prostorne preduvjete za obavljanje ovih aktivnosti.

Velika, multimedijska izložba pokazala je brojne odlične filmove iznimnih autora – Dušana Vukotića, Vatroslava Mimice, Nedeljka Dragića, Joška Marušića Marušića, pa sve do najmlađe generacija i autora poput Danijela Šuljića i Marka Tadića.

U sklopu izložbe rekonstruiran je i Studio za crtani film, a pored originalne građe koja je nastala kao podloga za izradu animiranih filmova na izložena su i djela naših velikih umjetnika Zvonimira Lončarića, Zlatka Boureka, Aleksandra Srneca, Vlade Kristla, Ede Murtića i mnogih drugih.

[izvor informacije Muzej suvremene umjetnosti]