Djela Webera, Bartóka i Čajkovskog. With dance, romance and passion drugi je koncert festivala Stradun Classic. Dubrovnik, 1. listopada 2020.

Treće izdanje festivala Stradun Classic započelo je koncertom u utorak i nastupom violinista Gordana Nikolića i Đane Kahriman, violista Šimuna Končića, violončelistice Céline Flamen i klarinetistice Marije Pavlović. Festival se nastavlja koncertom u petak, 2. listopada u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Marija Pavlović ; Fotografiju ustupio DSO

Pod umjetničkim vodstvom violinista i dugogodišnjeg koncert majstora svjetski poznatog London Symphony Orchestra, a danas profesora na Royal College of London Gordana Nikolića, nastupit će festivalski gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klarinetistica te začetnica festivala, Marija Pavlović.

Ovaj koncert nosi naziv With Dance, Romance and Passion te publiku očekuje upravo takav program. Naime, glazbenici će najprije izvesti jedno od najpoznatijih djela Béle Bartóka, Rumunjske narodne plesove. Zatim slijedi Kvintet za klarinet i gudački orkestar u B duru Carla Marije von Webera te Serenada za gudače u C duru Petra Iljiča Čajkovskog.

Koncert se održava u skladu s epidemiološkim mjerama, a dodatne informacije i rezervacije dostupne su na broj telefona 417 110 i 091 613 7314.

[izvor informacija PRESS IC]

Facebook