Antebellum
Antebellum (2020.)
Redatelj: Gerard Bush, Christopher Renz
Glumci: Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone
Žanr: Horor, triler
Trajanje: 105 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Radnja ovog misterioznog horor trilera koji zaokuplja pažnju prati uspješnu autoricu Veronicu Henley (Janelle Monáe iz filmova Moonlight i Hidden Figures) zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronica mora razotkriti jezivu misteriju prije nego što bude prekasno… ‘Antebellum’ je zastrašujući triler producenta uspješnih filmova Get Out i US, a revolucionarni redatelji Gerard Bush i Christoper Renz, poznati pod umjetničkim imenom Bush + Renz, donose novi uzbudljiv stil u filmskom stvaralaštvu.

Antebellum – Movie Site
Antebellum – IMDb


Mulan
Mulan (2020.)
Redatelj: Niki Caro
Glumci: Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li
Žanr: avantura
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Prema legendi, Hua Mulan, najstarija kći cijenjenog kineskog ratnika, po njegovoj je bolesti i starosti zauzela očevo mjesto u kineskoj imperijalnoj vojsci te je, pretvarajući se da je muškarac, spasila naciju u borbi protiv osvajača sa sjevera. Mulanina je hrabrost testirana na svakom koraku, ali njezina unutarnja snaga i ratnički potencijal pobjeđuju sve. Spektakularna epska priča o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan

Mulan – Facebook
Mulan – IMDb


10 dana bez mame
10 jours sans maman (2020)
Redatelj: Ludovic Bernard
Glumci: Aure Atika, Franck Dubosc, Alexis Michalik
Žanr: komedija
Trajanje: 104 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Što sve može poći po zlu kada mama ode na službeni put a otac ostane kod kuće da se brine o djeci, kućanstvu ali i svom poslu? Nova komedija Ludovica Bernarda ima odgovor na to pitanje te nudi puno smijeha i ludih situacija. Antoine Mercier je direktor ljudskih resursa u velikoj firmi i upravljanje zaposlenicima mu je u malom prstu. No kada supruga mora otići na poslovni put uviđa da upravljanje djecom i kućanstvom nije nimalo slično kao rukovođenje u velikoj firmi, iako je uvjeren da je to lagani zadatak koji mu neće pričinjavati problem. Četvero djece koja su, naizgled, izvan kontrole rade kaos na koji on nije spreman….

10 dana bez mame – Allocine.fr
10 jours sans maman – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook