Tenet
Tenet (2020.)
Redatelj: Christopher Nolan
Glumci: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki
Žanr: Akcija, triler
Trajanje: 150 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
John David Washington glavni je protagonist novog Sci-Fi akcijskog spektakla Christophera Nolana, kratkog ali znakovitog naziva “Tenet.” Naoružan samo jednom riječju – Tenet – i boreći se za opstanak cijelog svijeta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svijet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vrijeme. Masivni, inovativni i do sada najambiciozniji akcijski blockbuster koji je režirao i napisao fantastični Christopher Nolan, poznat po mega uspješnicama Početak, Memento, Batman trilogija, Dunkirk, Interstellar… Radi se o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih.

Tenet – Movie Site
Tenet – IMDb


Crvencipelica i 7 patuljaka – sink
Red Shoes and the Seven Dwarfs (2019.)
Redatelj: Sung Ho Hong
Glumci: Doris Pinčić Rogoznica, Marko Makovičić, Amar Bukvić, Mario Petreković, Martina Tomčić, Ivan Dečak
Žanr: animirani
Trajanje: 93 minuta
Država: Južna Koreja

Sadržaj:
Crvencipelica želi ostati vjerna sebi, ali se na njezinom otoku iz bajke sve vrti oko izgleda, tako da je baš teško ne željeti biti poput drugih. U potrazi za izgubljenim ocem, ona uči ne samo prihvaćati sebe, nego i slaviti ono što je čini posebnom. Za to vrijeme, sedmorica prinčeva je magijom pretvoreno u patuljke. Oni trebaju poljubac lijepe žene kako bi preokrenuli čaroliju. No, ovaj zadatak uopće neće biti lak. Kako im se putevi križaju, svaki od njih će morati otkriti pravo značenje ljepote. Crvencipelica je normalna djevojka rođena u izvanrednim okolnostima. Ona je princeza koja se ne uklapa u svijet slavnih Princeza – a ni u veličinu njihove haljine.

Crvencipelica i 7 patuljaka – RottenTomatoes.com
Red Shoes and the Seven Dwarfs – IMDb


Lassie se vraća kući
Lassie Come Home (2020.)
Redatelj: Hanno Olderdissen
Glumci: Sebastian Bezzel, Anna Maria Muhe, Nico Marischa, Bella Bading
Žanr: avantura
Trajanje: 100 minuta
Država: Njemačka

Sadržaj:
Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, se vraća na filmska platna. Prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu između dječaka i njegovog škotskog ovčara Lassiea temeljena je na svjetski poznatom romanu engleskog pisca Erica Knighta.
Dječak Florian se nikako ne može pomiriti s razdvajanjem od svog četveronožnog prijatelja nakon što se njegova obitelj seli u novi stan. Niti dječak niti pas se ne mogu pomiriti s takvom situacijom i rade sve što je u njihovoj mogućnosti da ponovo budu zajedno. Obiteljsku avanturu režirao je Hanno Olderdissen, a producent je Henning Ferber.
Dvanaestogodišnji Florian i Lassie su najbolji i nerazdvojni prijatelji. Žive sretno sa svojom obitelji u idiličnom gradiću na jugu Njemačke. Kada Florianov otac ostaje bez posla cijela obitelj se mora preseliti u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držanje pasa. Florian je u depresiji jer se mora rastati od svog najboljeg prijatelja.
Lassie je udomljena od strane grofa von Sprengela koji sa svojom 12 godišnjom unukom Priscillom putuje Sjevernim morem. Lassie koristi prvu priliku za bijeg i upušta se u dugo i avanturističko putovanje kroz Njemačku kako bi se vratila Florianu.

Lassie se vraća kući – FilmStarts.de
Lassie Come Home – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook