U avionu, neznanac na susjednu sjedalu književnici pripovijeda svoju životnu priču: o poslu, obitelji i strašnoj noći koju je upravo probdio. Ona putuje u kontinentalnu Europu, gdje će predstavljati novu knjigu. I dalje razgovara s ljudima – bolje rečeno, pušta ih da govore – o umjetnosti, politici, ljubavi, patnji i radosti, zaslugama, pravdi i nepravdi. Dalekosežnim pitanjima na koja ne znamo odgovor. Nakon posljednjeg razgovora, sa sinom, Faye ostaje sama u tihoj, veličanstvenoj završnici svog triptiha.

Kao i u prva dva sveska ove svedene, prelijepe trilogije, Rachel Cusk rasvjetljuje unutarnji život pripovjedačice kroza susrete s drugima. Roman u potresne tančine opisuje što znači ići svijetom i ostavljati trag pepela kad vam život odleti u zrak.
The New York Times

Cusk je ostvarila nešto divno i korjenito novo u isti mah… Ovo je knjiga o podbačaju, koja sama po sebi nije podbačaj. Štoviše, tako je uspjela da nam staje dah.
The New Yorker

Lovorike su jedna od najdojmljivije originalnih i nezaobilaznih knjiga koje sam u životu pročitala. Zavidim svakomu tko je još nije imao u rukama.
Julie Myerson, The Guardian

S engleskoga prevela Vlatka Valentić

[izvor informacije Vuković & Runjić]