Mladi hrvatski dizajner Krešimir Tavas upravo objavio mobilnu društvenu igru Filmsy.

Autori

quasiStudio je mali, neovisni game studio koji su osnovali dva zaljubljenika u tech, Krešimir Tavas i Renato Stanić. Cilj je kreiranje nezaboravnih digitalnih iskustava i pritom se dobro zabaviti. Primarna područja djelovanja su mobilne igre za iOS i Android, ali quasi-tim ima znanja i s UI/UX dizajnom, te programiranjem web i mobilnih aplikacija.

Tijekom početne faze, radili smo iz udobnosti svojih domova, a trebali smo naziv pod kojim ćemo izdati svoju prvu igru. Tada se nismo mogli nazvati pravim studiom, pa smo odlučili kako smo ionako quasi-studio te je naša mala agencija dobila svoje ime.

Izradili smo tri mobilne igre – Aero Attack (iOS), Slizza (iOS) i naša posljednja – Filmsy (iOS & Android).

O igri

Filmsy je društvena mobilna igra bazirana na popularnoj igri Alias koju morate zaigrati s filmoljupcima među svojim bližnjima. Pripremili smo najpopularnije svjetske filmove, TV serije i glumce s kojima možete testirati svoje znanje, a uz mobilnu aplikaciju, možete igrati Filmsy dok putujete, vozite se prema poslu ili ste u kratkoj pauzi.

Ova igra pruža idealnu zabavu za prijateljska i obiteljska druženja svih generacija. Filmsy je igra pogađanja koja će vas podsjetiti na najdraže filmove i glumce. Sve što trebate učiniti je, naravno, skinuti igru, odabrati timove, objasniti dobivene pojmove, te se zabaviti dok igrate. Prvi tim koji skupi potreban broj bodova pobjeđuje. Najbolja stvar kod ove igre je to što ste potpuno slobodni koristiti bilo koji od popularnih tipova igre koji vam u trenutku odgovara kako bi objasnili pojam – riječima, crtanjem ili pantomimom.

Ono što će vam se svidjeti kod Filmsy-a je rastuća baza s preko 1000 filmova, serija i glumaca, četiri različite kategorije na izbor, uključujući jednu za klince, mogućnosti podešavanja igre po vlastitim preferencijama, te popularni ‘dark mode’ koji će vam odmarati oči i sačuvati bateriju.

Info:

DEVELOPER: quasiStudio
DATUM IZDAVANJA: May 25, 2020
PLATFORME: iOS / Android
WEBSITE: https://filmsy.app/
SOCIAL: instagram.com/filmsy.app/

[izvor informacije Filmsy]